.

La cap de llista del PSC a Tarragona el 23-J, Valle Mellado, intervenint en l’acte de Tarragona. Foto: Sílvia Jardí

La candidata del PSC a Tarragona, Valle Mellado, ha reivindicat la gestió del govern de Pedro Sánchez com una “fulla de serveis impecable” que s’ha traduït en millores socials i inversions a la demarcació.

En un acte amb el secretari general del partit, Salvador Illa, i la cap de llista pel 23-J, Meritxell Batet, Mellado ha destacat les inversions en la nova terminal de creuers del Port o la finalització de l’A-27 a Montblanc i, en l’àmbit social, ha detallat que 113.966 persones s’han beneficiat a les comarques de Tarragona de l’augment de les pensions, entre altres xifres que ha donat en la intervenció al Teatre Metropol. Mellado ha demanat “omplir les urnes de vots socialistes” perquè, ha assegurat, converteixen “els vots en progrés”.

En un acte aquest diumenge a Tarragona, Mellado ha recordat que els socialistes van guanyar en nombre de vots a Catalunya en les eleccions municipals del 28-M i que aquests resultats els “encoratgen” de cara al 23-J.

La socialista ha dit que no li sorprenen els resultats dels passats comicis: “Nosaltres convertim cada vot en benestar per a les persones i les famílies; en oportunitats per als joves; en drets de les dones i el col·lectiu LGTBI; en lluita pel canvi climàtic; en una economia moderna i en empreses competitives al món. Nosaltres convertim els vots en progrés”.

En aquest sentit i de cara al 23 de juliol, la cap de llista del PSC a Tarragona ha afirmat que els socialistes són el “partit de la majoria social del país” i ha preferit no centrar-se en la “por” que fa un eventual executiu de PP i Vox, sinó en la gestió del govern liderat per Pedro Sánchez en els últims anys.

Viñuales diu que el 23-J és triar entre “progrés” o una “Espanya preconstitucional”

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha demanat posar fi al “mantra” segons el qual l’economia “va bé amb la dreta” i també ha reivindicat la gestió de l’actual govern espanyol en afirmar que “defensar Espanya és pujar el salari mínim interprofessional; és la reforma laboral; avançar en drets civils com l’eutanàsia o l’excepció ibèrica”.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, a Tarragona. Foto: Sílvia Jardí

Batet i Illa

D’altra banda, la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha recomanat al candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “dormi tranquil” perquè serà el PSOE qui seguirà al govern espanyol. El líder dels populars ha dit a ‘La Razón’ que el que li “lleva la son” és “unir els espanyols”.

Batet ha dit que els socialistes són “els que garanteixen la convivència” i que els governs del PP, en canvi, “generen fractura territorial i social“. Per la seva banda, el primer secretari, Salvador Illa, ha dit que “cal frenar” el PP perquè si arriba a la Moncloa “hi haurà ministres de Vox” al Consell de Ministres. “On poden, pacten amb Vox. S’ho traguen tot: retirar banderes LGTBI, censurar obres de teatre o limitar l’ús de les llengües cooficials”, ha criticat.

Per la seva banda, Salvador Illa, corredor de maratons, ha fet un símil entre la política i la seva afició. Ha assegurat que aquesta campanya representa “l’esprint final”. Durant la carrera, ha explicat Illa, “has d’haver corregut bé, has d’haver tingut una estratègia, però a l’esprint t’ho jugues tot i no et pots entrebancar i has de tenir energia”.

El líder del PSC ha denunciat la “pobresa de recursos, d’idees i les males maneres” del PP, que fa “atacs indiscriminats” al president del govern espanyol. El primer secretari socialista també ha demanat reparar en la credibilitat de cada projecte polític que es presenta al 23-J, que en Sánchez es demostra, ha dit, en la seva obra de govern.

En una campanya en què demana que els partits siguin “clars”, Illa ha acusat els populars de moure’s en “l’ambigüitat”. “Per veure el que realment pensa el PP no s’ha d’anar a les seves paraules, cal anar als fets. I on poden, pacten amb Vox”, ha advertit. En canvi, ha dit, els d’ultradreta són “clars”: “Ho diuen al seu programa: volen tornar als anys 70. Plantegen derogar l’estat de les autonomies”.

Illa també ha carregat contra els independentistes, que volen anar a Madrid “a bloquejar i a posar preu” a una hipotètica investidura de Sánchez. I ha replicat al lema de Junts per al 23-J –”Ja n’hi ha prou”: “Ja n’hi ha prou de què? Potser ja n’hi ha prou de vosaltres mateixos!”.

ACN