.

Josep Maria Cruset ha estat al barri del Serrallo. Foto: Cedida

Josep Maria Cruset ha estat al barri del Serrallo. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha fet un balanç negatiu del Govern espanyol durant aquesta legislatura respecte al sud de Catalunya: “El PSOE no ha estat útil per al progrés de les nostres comarques”. “Per això, el 23 de juliol hem de dir que ja n’hi ha prou”, ha assenyalat durant una atenció als mitjans de comunicació a la façana marítima de Tarragona, al barri del Serrallo.

Així mateix, ha afirmat que “el suport i l’estabilitat que li han donat alguns partits catalans no ha funcionat. No han aconseguit res en clau territorial. Donar suport a canvi de res, com han fet, implica no aconseguir res”, ha indicat a través de diversos exemples.

El cap de llista ha considerat que “el PSOE ens ofega econòmicament”: manté el dèficit fiscal de 20.200 milions d’euros i, per exemple, el 2021 només va destinar un 9% del pressupost de l’Estat a Catalunya, malgrat representar el 16% de la població de l’Estat o el 19% del PIB. “A més, només va executar el 35% al nostre país, mentre a Madrid va invertir-hi un 184%”, ha incidit en la seva intervenció.

En la mateixa línia, Cruset ha apuntat que “els socialistes frenen el nostre desenvolupament” i ha enumerat els incompliments sistemàtics en les infraestructures al sud de Catalunya: amb Rodalies, que només va executar un 12% de la inversió prevista a la demarcació, amb la xarxa viària, com el tercer carril de l’AP-7 a les Terres de l’Ebre i el desdoblament de la N-420, o amb el retard, des de fa 26 anys, del Corredor Mediterrani.

Però, a més, ha recriminat que “el PSOE lamina la nostra identitat”, amb una persecució contra el català i la immersió lingüística i “també ens priva de la nostra llibertat”, amb el rebuig a exercir el dret a l’autodeterminació i amb una repressió contra l’independentisme que no s’atura.

Per aquestes raons, Cruset ha apel·lat als ciutadans del sud de Catalunya a anar a votar el 23 de juliol. “Hem d’omplir les urnes per dir prou, per fer-nos respectar i per defensar-nos. I des de Junts en serem l’única garantia”, ha ressaltat. Per això, ha manifestat que “el vot a Junts valdrà per tres: per defensar el sud de Catalunya, el país i la democràcia”.