.

Es tracta de l'Equip PEGÀS de la Guàrdia Civil i les O-Dron de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra. Foto: Cedida

Es tracta de l’Equip PEGASo de la Guàrdia Civil i les O-Dron de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Foto: Cedida

Durant la celebració pirotècnica de la 31a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona que es duu a terme en la Punta del Miracle a les 22.30h durant aquests dies, el dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra està reforçant la seguretat de l’esdeveniment a través de les seves unitats de drons.

D’aquesta manera, es pot dotar de major seguretat a un acte cultural de semblant envergadura davant les diferents amenaces aèries, terrestres i marítimes. En algunes ocasions, en aquesta tipologia d’esdeveniments s’ha pogut detectar presència de drons aliens als de les Forces i Cossos de Seguretat, que posen en risc la seguretat dels espectadors.

El vol de drons, especialment en nucli urbà, està regulat atenent el risc que pot comportar per a qualsevol persona, pels danys i lesions que pot originar en cas d’accident i per tant volar-los no és una activitat lliure, ni particular, ni professionalment.

Un dels agents de la Guardia Civil. Foto: Cedida

Un dels agents de la Guardia Civil. Foto: Cedida

Per tot això, aquesta iniciativa conjunta de seguretat aèria es fa imprescindible per a garantir un espectacle sense incidents.

Aquest dispositiu posa de manifest la bona praxi quant a coordinació policial entre les diferents Forces i Cossos de Seguretat, disposant d’aquesta manera de més mitjans materials, tecnològics i recursos humans per a fer front a les potencials amenaces que poguessin sobrevenir.