.

Yolanda López al Parlament. Foto: Cedida

Yolanda López al Parlament. Foto: Cedida

Yolanda López torna al Parlament de Catalunya com a nova diputada d’En Comú Podem. López, que ja va ser diputada electa en l’anterior legislatura (2018-2020) al grup parlamentari de Catalunya En Comú – Podem substitueix Jordi Jordan com a representant tarragonina de l’espai polític.

Tot i néixer a Barcelona l’any 1966, Yolanda López fa molts anys que està arrelada al Vendrell, municipi del qual és regidora des de les passades eleccions municipals del 28 de maig. Administrativa comptable de professió, ha desenvolupat la seva activitat associativa en l’àmbit del voluntariat a l’educació infantil. Implicada en política des del 2014, amb el naixement de Podemos, actualment López és secretària d’acció institucional del partit a nivell català. A la seva primera etapa al Parlament va participar en comissions com Treball, Medi ambient, Agricultura i Justícia. Va ser impulsora de les Comissions d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica i d’Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran.

Per la seva banda, Jordi Jordan deixa el Parlament per poder exercir com a nou alcalde de Tortosa amb la plena dedicació que el nou càrrec requereix. L’historiador ebrenc marxa després de dos anys com a diputat en què ha participat, entre altres, a les comissions de Justícia, Educació o la Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre (CEPDE). En Comú Podem mostra el seu agraïment a Jordan per la seva indispensable tasca al Parlament durant aquests dos anys i li desitja sort i encerts a la seva nova tasca com a alcalde de Tortosa.

Gerardo Pisarello ha estat portaveu adjunt d’En Comú Podem al Congrés i secretari primer de la Mesa del Congrés dels Diputats en la darrera legislatura. Doctor en Dret Constitucional és professor titular de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona i va exercir de regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 2015 i 2019. Ha estat portaveu a la comissió d’exteriors i és membre del consell assessor de la Internacional Progressista i forma part del Consell Llatinoamericà de Justícia i Democràcia (CLAJUD).