.

Organitzadors i col.laboradores, avui en la presentació de la campanya. Foto: Tots21

La campanya del Mulla’t per l’esclerosi múltiple, la recaptació de fons per lluitar contra aquesta malaltia, arriba als 30 anys i Reus en serà l’epicentre organitzatiu de les comarques de Tarragona.

El proper 9 de juliol, diumenge, a partir de les 12 hores, les instal.lacions del Club Tennis Monterols seran el punt neuràlgic de la campanya que organitza des de fa tres dècades la Fundació del mateix nom i des de fa més 20 anys rep el suport del club reusenc, ha informat el president de l’entitat, David Cortés.

A les comarques de Tarragona 400 persones estan afectades d’aquesta malaltia, per 9.000 al conjunt de Catalunya. La campanya consisteix cada any a remullar-se en una o diverses piscines seleccionades, fent un salt, acompanyat d’una aportació econòmica, sigui el mateix dia o amb determinades campanyes.

En el cas del CT Monterols no caldrà fer cap aportació econòmica ja que el club i altres entitats estan recaptant fons des de fa dies. Només en la venda de la galeta de Reus ja s’han recaptat 2.300 euros, mentre que Aquòpolis, a La Pineda, porta 1.600 euros aconseguits. Són algunes de les aportacions existents i que aniran destinades a la Fundació.

La Cambra de Comerç de Reus dóna també suport a la iniciativa dins la seva filosofia d’acompanyar les activitats solidàries i aquest dimarts ha estat la seu de la presentació de la campanya, que ha conduït el seu gerent, Jaume Llosas.

A Reus, el Mulla’t tindrà lloc diumenge vinent, mentre a Tarragona -a les piscines municipals i al Nàstic- serà l’endemà, dilluns, 10 de juliol, i el dia 15. “Altres municipis aprofiten la festa major per celebrar el Mulla’t i així reunir més públic i poder recaptar més”, han informat Sefa Bové i Teresa Campanera, coordinadora de la campanya i membre del Patronat de la Fundació, respectivament.

“Fa 30 anys no hi havia cap medicament per tractar la malaltia, avui n’hi ha 16”, ha explicat gràficament Campanera per posar èmfasi en la importància que té la investigació científica, que sempre necessita dotació econòmica. Una part d’ella prové justament de les campanyes solidàries.

A les comarques de Tarragona, 140 piscines participen en aquesta edició, que s’allargarà fins al setembre i que específicament es dedicarà a l’esclerosi múltiple avançada. Tothom hi podrà prendre part sense reserva prèvia, simplement atançant-se al lloc. A Reus, les piscines municipals i les del Reus Deportiu també se sumen a l’acció solidària.

Jaume Garcia