.

La presentació es farà aquest dimarts al Centre d'Amics de Reus. Foto: Cedida

La presentació es farà aquest dimarts al Centre d’Amics de Reus. Foto: Cedida

La Cafeteria La Mulasseta del Centre d’Amics de Reus serà l’escenari, aquest dimarts, de la presentació del llibre La veritat no necessita màrtirs, d’Enric Vila.

La presentació, que es durà a terme a dos quarts de vuit del vespre, comptarà amb la presència de l’autor i de l’advocat i opinador Lluís Gibert.

L’obra explica la història de la Catalunya dels anys 30 vista a través de la vida atribolada del seu president, Lluís Companys. El periodista Enric Vila presenta una biografia de Companys que ha estat titllada per Fernando Beato de “relat molt cinematogràfic”. “Es podria fer una pel·lícula situada a la postguerra on un periodista català, amb la notícia de l’afusellament, viatja per Catalunya i entrevista la gent del Tarròs, Carme Ballester, Tarradellas i altres exiliats i supervivents que van conèixer Companys”, ha escrit Beato.

Enric Vila és un escriptor i periodista llicenciat en Història Contemporània i doctorat en Periodisme. Durant anys va ser columnista del Punt Avui i de la revista Sàpiens. Actualment és un dels noms més destacats del digital El Nacional. Vila imparteix classes de periodisme i comunicació audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.