.

Una instantània de l'acte. Foto: ICAT

Una instantània de l’acte. Foto: ICAT

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, l’ICAT, ha celebrat aquest diumenge la imposició de togues als nous col·legiats dins dels actes de la festa col·legial de Sant Raimon de Penyafort, un esdeveniment en el que també s’han lliurat les insígnies de plata als lletrats que compleixen 25 anys d’exercici professional. En total, han estat 21 nous togats que han estat acompanyats pels seus padrins i 19 insígnies als advocats amb 25 anys de recorregut professional.

L’acte l’han presidit la degana de l’ICAT, Estela Martín; la consellera de Justícia de la Generalitat, Gemma Ubasart; l’alcalde de Tarragona i col·legiat de l’ICAT, Rubén Viñuales; la presidenta del Consell de l’Advocacia de Catalunya i degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna; el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau; i la fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Tarragona, Maria José Osuna.

La degana de l’ICAT ha assegurat que “és un orgull donar la benvinguda als nous togats que s’incorporen a la professió i retre un merescut reconeixement a les companyes i companys que arriben als 25 anys de recorregut a la nostra professió”. Martín ha apuntat que “el futur de l’advocacia passa per molts canvis, com la intel·ligència artificial i l’aplicació de noves tecnologies, combinats amb les competències tradicionals i a dedicar temps a estar molt al dia per afrontar cada cas amb totes les garanties”.

En el seu parlament, la degana ha posat el focus en l’orgull dels professionals de l’advocacia per exercir una professió clau per a l’Estat de Dret, el rigor per la feina ben feta i del sentiment de pertinença a l’ICAT, així com la necessitat de seguir lluitant juntament amb tot el col·lectiu per millorar les condicions de treball de les advocades i advocats.