.

Imatge de la jornada d'ambientació dels nous agents. Foto: Cedida

Imatge de la jornada d’ambientació dels nous agents. Foto: Cedida

La Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona ha rebut a 15 nous agents en pràctiques que seran distribuïts en les diferents unitats desplegades per la província; inicialment els agents s’incorporen a unitats territorials de seguretat ciutadana, de seguretat i protecció de la Comandància, on realitzaran les seves noves funcions.

Com en altres ocasions, els agents que arriben a la província assisteixen durant tot el dia a una jornada d’ambientació policial en la qual són instruïts per Comandaments i personal especialitzat de la Comandància, sobre les singularitats pròpies de la província, així com del funcionament intern de la Unitat i de les funcions que desenvoluparan en els seus nous llocs de treball.

Amb aquesta ambientació, al costat dels coneixements que rebran dels seus futurs companys veterans de les Unitats, es possibilitarà la plena eficàcia dels agents en un curt espai de temps. És imprescindible que els guàrdies civils s’adeqüin ràpidament al seu nou entorn, policial i social, i a la necessitat que focalitzin la seva actuació en el servei al ciutadà, la coordinació i col·laboració amb tots els altres cossos policials, que treballen a Tarragona

Durant l’acte d’inauguració el subdelegat del Govern ha donat la benvinguda als nous agents, agraint la seva presència en aquesta província. Ha ressaltat la bona coordinació de la Guàrdia Civil amb la resta de forces i cossos de seguretat del territori el que redunda en el benefici de la ciutadania. Els valors del Guàrdia Civil pel que respecta a la vocació permanent de servei i lliurament, que dona la disciplina i la jerarquia. També ha insistit en la singularitat de Catalunya com a societat complexa, plural i bilingüe, a més de la complexitat de la província de Tarragona per la presència de centrals nuclears, sector químic i Port de Tarragona. Ressaltant la labor de la Guàrdia Civil en aquesta mena d’infraestructures.

Igualment, el comandant ha dedicat unes paraules de benvinguda als agents i els ha facilitat informació diversa sobre els nous serveis que desenvoluparan.

En aquest matí, els nous agents han participat en la jornada d’ambientació, que ha constat de diferents xerrades monogràfiques sobre assumptes de servei i de funcionament de la Comandància.

Aquests nous agents, se sumen als que ja es van incorporar el mes de març passat, la qual cosa permetrà atendre les necessitats de servei durant el període estival, amb més afluència de visitants a la província i donar un servei eficaç i pròxim als ciutadans, tant en la mar territorial, en els entorns naturals o en infraestructures estratègiques com és el Port de Tarragona o l’Aeroport de Reus.