.

Imatge d’un dels partiicpants a la regata. Foto: Cedida

Els seleccionats avui formaran part de l’equip que representarà Espanya en les pròximes competicions internacionals.

Tarragona ha acollit aquest cap de setmana la I Regata de la Lliga Nacional Iberdrola i Regata “Beach Sprint“, organitzada per la Federació Espanyola de Rem, el Reial Club Nàutic de Tarragona i la Federació Catalana de Rem.

L’esdeveniment s’ha dut a terme dissabte al camp de regates muntat especialment per a aquest fi davant de la costa de la ciutat.

Aquesta regata té una rellevància especial, ja que és la primera vegada que la Federació Espanyola de Rem llança una convocatòria d’accés a aquesta modalitat esportiva. (Es preveu que el Comitè Olímpic Internacional declararà el Rem de mar com a modalitat olímpica el proper mes de setembre de 2023).

L’objectiu de la regata ha estat seleccionar els millors remers per a representar l’equip nacional, la qual cosa afegeix un valor addicional a aquesta competició.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Rem, Paco Paz, el delegat d’Esport de la Generalitat a Tarragona, Aleix Rom, i el president del Consell Superior d’Esports, Víctor Francos, així com consellers de l’Ajuntament. Tots han volgut estar presents per donar suport al rem nacional.

Segons Genaro Pérez, delegat de Rem del RCNT, “el desafiament de muntar el camp de regates amb la precisió que exigeix una competició d’aquesta magnitud no era una tasca fàcil. A partir d’aquí, podem assegurar que estem preparats per afrontar qualsevol competició de nivell en les aigües de la ciutat”.

En aquesta prova d’accés a l’equip nacional, van participar clubs de tot l’estat espanyol, més de 150 remers d’Andalusia, Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana i País Basc. Entre els participants hi havia diversos Campions del Món i d’Europa en els campionats de 2022.