.

Captura del reel publicat per l'Ajuntament de Salou el Dia de l'Orgull LGTBIQ+.

Captura del reel publicat per l’Ajuntament de Salou el Dia de l’Orgull LGTBIQ+.

Polèmica a l’Ajuntament de Salou per les manifestacions del regidor de VOX Paul Daniel Axinte en diferents xarxes socials el passat 28 de juny en motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIQfobia.

Després que Salou hissés la bandera irisada en favor de la convivència, el respecte i el suport incondicional del municipal al col·lectiu, que ja es va declarar institucionalment Municipi LGTBIQ Friendly l’any 2022, el representant de la formació d’ultradreta va mostrar el seu rebuig al col·lectiu a través de diverses xarxes socials. Una d’elles va ser la repiulada de Twitter d’Enric Plana Alonso.


Els primers a posar el crit al cel han estat els socialistes de Salou que han titllat de “menyspreables” les manifestacions del regidor de VOX.

Segons el comunicat enviat pel PSC, “VOX Salou ha entrat enguany per primera vegada en la Corporació Municipal d’aquest municipi i ha trigat molt poc a mostrar la seva veritable cara”.

El comunicat continua dient: “Enarborant un discurs populista sobre temes preocupants per a la societat, com la seguretat o l’ocupació d’habitatges, han amagat als salouencs les seves veritables creences i motivacions per a ocupar càrrecs públics en les nostres institucions, les de, retornar-nos a les fosques cavernes d’èpoques passades en les quals els drets dels ciutadans eren inexistents o calcigats”.

Els socialistes també critiquen que la portaveu de VOX a Salou, Ana Belén Rodríguez, porta dies “repetint el mantra ‘vetllarem pel benestar i els drets de tots els salouencs, els que ens han votat i els que no’, perquè senyora Rodríguez, queda més que demostrat que això no serà així”. Els socialistes consideren que, “de moment, ha quedat nítid el seu posicionament amb el col·lectiu LGTBIQ. Qui seran els pròxims? Immigrants, feministes, discapacitats?”.