.

Un autobús de l'EMT. Foto: EMT

Un autobús de l’EMT. Foto: EMT

L’Empresa Municipal de Transport de Tarragona (EMT) i el seu comitè d’empresa han emès un comunicat per denunciar “les agressions i actes de vandalisme que pateix el servei d’autobusos, actes que fa un temps  eren esporàdics, però que els darrers mesos s’han incrementat exponencialment”.

El comunicat continua avisant que “ni l’empresa ni el comitè podem consentir, de cap manera, que es posi en risc la integritat física i psíquica dels treballadors i treballadores de la nostra empresa, ni la seguretat dels usuaris i usuàries que fan ús del servei d’autobusos municipals”. Per altra banda, també els preocupen els costos que suposen els arranjaments materials, així com els trastorns que s’originen al servei d’autobusos.

Fa mesos que el comitè va posar en coneixement de l’empresa la seva  preocupació, que és compartida. Per part de l’empresa s’està treballant conjuntament amb la Guàrdia Urbana per tal de sancionar als vàndals.

I continuen: “Amb aquest comunicat, volem fer extensible la nostra inquietud i desassossec a totes les entitats veïnals tant del centre de la ciutat com dels barris de Tarragona i també a la Guàrdia Urbana, a fi que siguin coneixedors i aportin el seu granet de sorra per a posar fi a aquesta desagradable i lamentable situació. Necessitem la col·laboració de tothom per aconseguir erradicar aquests actes vandàlics”.

Des de l’administració es treballa de forma contundent per tal que les sancions a les persones que provoquen aquests greus incidents siguin exemplars.

El comunicat conclou que “els treballadors i treballadores de l’EMT no estem disposats a continuar treballant en condicions d’inseguretat permanent provocades per aquests actes i que afecten directament a la qualitat del servei”.