.

Aquest és el 'manual de l'okupa'.

Aquest és el ‘manual de l’okupa’.

Un ‘manual de l’okupa’. Aquesta és l’última curiositat que ha sortit per mostrar als qui vulguin okupar cases com ho han de fer per aconseguir-ho sense massa problemes. Aquest manual ha aparegut a Sevilla, al barri de l’Albereda de Hércules, una de les zones més afectades per aquest fenomen a la ciutat andalusa.

Sota les sigles OU d’Okupes Units, s’anima a l’okupació d’habitatges turístics. En aquest manual s’apunta al fet que Sevilla té “milers de pisos turístics autoritzats per l’Ajuntament del PSOE” i, com que el lloguer d’aquests habitatges no s’anuncien en cartells per les finestres “per por de nosaltres”, assenyalen aquesta mena d’immobles com a objectiu.

El modus operandi proposat per OU va més enllà de la tradicional puntada a la porta: “Entreu com a senyors, lloga dos dies i treu unes còpies de les claus per a futures visites”. El manual assegura que es tracta de pisos “de bona qualitat i rendibilitat”, que es tracta de la segona, tercera o quarta residència de propietaris que viuen en un altre lloc reconegut com a primer habitatge. Per això, apunten, “quan et quedis al pis, en tenir l’amo diversos habitatges, serà més difícil fer-te fora, i, com tenen diners, podràs negociar una indemnització si volen el pis”.

Els autors del ‘manual de l’okupa’, però exclouen un col·lectiu com a objectiu de les okupacions, el dels jubilats. El manual apunta que es tracta d’un col·lectiu molt estimat “i la gent ens odia per okupar les seves cases quan ja tenen feina amb cuidar i donar menjar a fills i nets”. En canvi, consideren que el col·lectiu dels pisos turístics “està mal vist per tothom per ser uns especuladors i donar problemes a les comunitats de veïns”.

El ‘manual’ acaba amb una postdata política en forma d’opinió sobre els efectes que tindrà per al moviment okupa l’arribada del PP a l’Alcaldia de Sevilla: “No penseu que solucionarà això dels pisos turístics i tampoc això de nosaltres els okupes. Per a ells el millor és no fer res”.