.

La platja Punta del Riu, a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

La platja Punta del Riu, a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

Cada cop més famílies tenen un o més gossos, que acaben sent un membre més del grup. De fet, el 40% de les llars espanyoles tenen mascotes. Amb l’arribada de l’estiu i la calor, moltes d’aquestes famílies busquen platges on puguin portar els gossos per a passar-hi el dia o simplement per fer-los gaudir d’un bany refrescant per pal·liar les altes temperatures.

Després que s’acotés un tram de la platja del Miracle de Tarragona per a gossos l’any 2021, els temporals de 2022 van suposar una important pèrdua de sorra que va obligar l’Ajuntament a desistir d’instal·lar el servei, un servei que tampoc s’ha renovat aquest estiu.

Per als que vulguin anar a la platja amb gossos, però, hi ha altres opcions a la província de Tarragona, aquest 2023. Són set platges repartides per diferents municipis.

Platja de la Riera d’Alforja, Cambrils

Aquesta és una de les platges de la demarcació accepten gossos. La pressió exercida pels ciutadans del municipi, que van aconseguir 413 signatures en favor de la presència de mascotes a la platja, va fer que l’Ajuntament aprovés aquesta mesura per unanimitat.

Platja Punta del Riu, Mont-roig del Camp

Una altra opció per als amants dels gossos és la platja de grava i pedra ubicada a la desembocadura del riu Llastres, a Miami Platja. En aquest cas, però, el consistori especifica en la seva ordenança que només els animals de companyia inscrits al registres censal de l’Ajuntament poden fer ús d’aquest espai. Es tracta d’un espai d’uns 100 metres que, segons els usuaris, resulta molt tranquil.

Cala Torrota, Roda de Berà

Roda de Berà es va sumar, l’any 2019, al llistat de municipis de Tarragona amb platja per a gossos. Es tracta d’un espai no massa gran de sorra fina que disposa de dutxes per a gossos. La zona està correctament senyalitzada i s’adverteix de la possibilitat de sanció si no es recullen els excrements dels animals.

Cada cop més famílies tenen mascotes.

Cada cop més famílies tenen mascotes.

La platja de Deltebre, la més valorada

La Bassa de l’Arena, al municipi de Deltebre, és una de les més ben valorades pels usuaris. De sorra fina i rodejada d’espais oberts, és perfecta per gaudir-la en família. Permet l’accés als gossos durant tot l’any i compta amb un tram de 500 metres de longitud habilitat per a ells. Com a contrapartida, però, aquesta platja no compta amb cap altre servei. Per això cal anar-hi preparat i amb tot el necessari per gaudir del dia.

Platja de la Platjola, Alcanar

L’Ajuntament d’Alcanar manté oberta la seva platja ‘estrella’ per als amants dels animals. Amb 300 metres de longitud i 15 d’ample, està oberta a tots els gossos, siguin o no del municipi. A més, es tracta d’una platja considerada verge, la qual cosa li dona un valor afegit a l’hora de gaudir de l’entorn natural.

Dues platges de l’Ametlla de Mar

A l’Ametlla de Mar hi ha dues opcions per anar a la platja amb els gossos, la Cala Bon Caponet i la Cala del Cementiri. Es tracta de platges petites i molt tranquil·les. La primera no acostuma a estar gaire neta, segons l’opinió dels banyistes. La segona té un terreny rocós i muntanyós que dificulta l’accés amb gossos que no estan acostumats a aquest tipus de sòl. Per anar a aquestes dues cales, també cal anar ben preparat perquè es tracta d’una zona poc urbanitzada i sense massa serveis.

Redacció