.

La Guia Repsol proposa set restaurants per gaudir de l'estiu. Foto: Cedida

La Guia Repsol proposa set restaurants per gaudir de l’estiu. Foto: Cedida

Arriben els Soletes d’estiu al costat de l’app de Guia Repsol perquè tots els dies siguin vacances. Ara hi ha més temps per a descobrir llocs senzills en els quals apreciar el valor dels plaers més autèntics i compartir-los amb amics i família, només amb mirar el mòbil. En la seva cerca contínua de joies amagades, l’equip d’experts de Guia Repsol repartit per tot el territori ha aconseguit localitzar aquest estiu més de 300 quiosquets, gelateries, bars, cafeteries, restaurants, vinoteques i cuines de ‘fast good’, en els quals dedicar-se a gaudir de la vida, set d’ells a Tarragona.

“Estem molt satisfets amb la nova selecció de més de 300 llocs amb la seva pròpia història, que se sumen als més de 3.000 Soletes i que a partir d’ara es poden trobar en la nova app que acabem de llançar. Una eina molt eficient i còmoda amb la qual estalviar temps aquestes vacances i garantir una encertada elecció”, explica la directora de Guia Repsol, María Ritter.

En l’app de Guia Repsol es poden descobrir plans diferents per a treure tot el partit possible als viatges per Espanya. Per a improvisar, el seu geolocalizador assenyala instantàniament els punts d’interès i els Soletes en els quals fer una aturada en el camí; per a planificar, la seva funció de guardar i compartir amb els companys de viatge permet que no s’escapi ni un detall; per a veure només el que realment ve de gust a cada moment, el seu cercador amb filtres encerta amb els teus interessos.

Una de les qualitats més valorades pels usuaris dels Soletes és que posen el focus sobre llocs peculiars i inesperats. A Tarragona set nous Soletes il·luminen els dies i les nits estivals. El campanar de Reus protagonitza la sorprenent perspectiva de Reus des del nou Solete ‘Terrassa Gaudí‘ on destaquen la seva carta de vermuts, les seves opcions vegetarianes i un menú setmanal al migdia.

Al Vendrell, concretament al port de Comarruga, ‘La Calma Salada’ destaca per la seva terrassa ‘chill out’ que sembla levitar sobre la mar. S’hi pot menjar, fer tapes o prendre un còctel amb bona música mentre es veu caure el sol.

A ‘Vil·la Casals’, a Tarragona, es pot gaudir d’un establiment amb vista a la mar i que ocupa les antigues cases de convidats de Pau Casals. Entre els seus ‘hits’: els arrossos del Delta de l’Ebre, els ‘calçots’ de Valls en tempura i les seves ‘cañaillas a la llauna’.
Als afores de Tarragona, molt prop de la Platja Arrabassada, es troba ‘Larrepera’, un lloc versàtil on provar els seus desdejunis, aperitius i menús del dia, i on tot està molt però que molt cuidat.

En la bat més antiga del Delta de l’Ebre que data 1942, trobem ‘Musclarium’ a Sant Carles de la Ràpita, on es poden degustar ostres i musclos, al natural o en ceviche, caldereta o arrosset amb una posta de sol de somni.

La Selva Street Food’ destaca per la seva cuina viatgera molt prop del port de Cambrils. Compten amb un menú del dia molt assequible al qual se li pot afegir una copa d’aperol.

I tanca la llista ‘Barhaus’, un restaurant de cuina de mercat i una magnífica terrassa que convida a llargs sopars a l’estiu. Obert tot l’any a la part alta de la ciutat de Tarragona.

En aquesta edició, Guia Repsol proposa esmorzar en cafeteries amagades amb jardí, ara que la ciutat s’ha buidat una mica; quedar a menjar un menú refrescant amb amics entre reunió i reunió; allargar la canya en acabar la jornada amb unes suculentes racions. Entre els nous Soletes de l’estiu tampoc falten els quiosquets on sentir la sorra entre els dits i la brisa salada en la cara, les terrasses en aquesta vall perduda que tenies tantes ganes de conèixer o els terrats amb una panoràmica increïble de la ciutat.

La distinció més jove i informal de Guia Repsol ja compleix vuit lliuraments i més de 3.300 negocis compten amb el seu adhesiu groc a la porta del local. A més de les dues anteriors edicions estivals centrades en quiosquets i gelateries, els Soletes van donar a conèixer guisats i barres reconfortants per a la tardor, llocs de carretera on parar és un gust, llocs de barri que reivindiquen el dia a dia, i racons per a perdre’s descobrint el món rural. Ara, revolucionen l’estiu amb una proposta variada i molt fresca.

Els Soletes estivals continuen mirant a la mar, des de primera línia de platja, des de balcons amb vista privilegiades i des dels bars i gelateries on explorar les diferents cares de les localitats costaneres. També atenen les terrasses en aquestes places empedrades amb fonts a l’ombra i als berenadors envoltats de naturalesa que tenen en la part de darrere alguns restaurants de carretera.