.

El cartell de la tornada a la mar. Foto: Cedida

El cartell de la tornada a la mar. Foto: Cedida

El pròxim dilluns 3 de juliol les nou barques d’arrossegament que queden al Port de Cambrils tornen a la seva activitat després del període de veda que ha durat des del 15 d’abril i fins l’1 de juliol, una pausa que té com a objectiu el creixement del peix i la regeneració del fons marí.

Des dels dies abans, amb  el parèntesi de Sant Pere, la Festa Major del municipi, les embarcacions ja es van preparant per a la represa de la seva activitat després d’haver posat a punt tot l’equipament. I el dilluns dia 3  de juliol serà el moment de tornar a la mar.

Aquest dia, a dos quarts de 7 del matí, les barques cambrilenques  de l’’arrastre’  faran la sortida a l’antiga, en formació, una imatge de postal que era tradicional anys enrere a les matinades i que aplegava molta gent per contemplar aquesta bonica imatge.

L’altre moment  culminant de la jornada serà el retorn de les barques a port, entre les 4 i les 5 de la tarda i la posterior la subhasta del peix que es realitza a la Llotja. Serà l’oportunitat de comprovar com ha anat la pesquera, què s’han trobat després de dos mesos i mig de l’aturada biològica, i comentar les perspectives de la temporada de pesca i per conèixer les opinions sobre el món pesquer, tant cambrilenc com de la resta del país.