.

Junts ha realitzat una trobada de treball a l'Alt Camp. Foto: Cedida

Junts ha realitzat una trobada de treball a l’Alt Camp. Foto: Cedida

Cruset considera que l’Estat espanyol sempre posa pals a les rodes al desenvolupament econòmic i social de l’Alt Camp

 El cap de llista de Junts del sud de Catalunya al Congrés dels Diputats, Josep Maria Cruset, reclamarà al Congrés dels Diputats l’estudi informatiu sobre el ramal de Picamoixons per connectar Valls, Alcover, Reus i Tarragona de manera directa en tren.

“És una insistència i una necessitat de l’Alt Camp, però el Govern espanyol mira cap a un altre costat ja que aquesta futura connexió figura en els plans directors i de mobilitat”, ha recordat Cruset en una atenció als mitjans de comunicació al Pla de Santa Maria.

En aquest sentit, el candidat també ha lamentat que l’Estat espanyol tampoc es mulli sobre quin serà el traçat definitiu de mercaderies del corredor Mediterrani. “Hi ha un consens majoritari perquè quedi descartat el seu pas per Valls i l’Alt Camp, però el Govern espanyol encara no ha fet públic l’estudi de viabilitat”, ha assenyalat acompanyat de la número 5 de la llista i segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Valls, Sònia Roca, i l’alcalde del Pla de Santa Maria i suplent de la candidatura, Josep Silvestre.

Així mateix, Cruset ha indicat que “els greuges els governs espanyols, mani qui mani, també s’evidencien amb la línia de Rodalies entre Valls-Barcelona, un servei absolutament deficient”. Però també s’ha referit “a les obres eternes de l’A-27 al túnel del Coll de Lilla”. “Després de 20 anys, el Govern espanyol es dignarà a acabar aviat, sembla que abans de finals d’any, però cal preguntar-se quantes oportunitats ha perdut l’Alt Camp i el conjunt de la demarcació per la deixadesa de funcions de l’Estat durant aquests 20 anys? Segur que són moltes”, ha afirmat.

Per això, el cap de llista de Junts ha criticat que tots aquests exemples constaten que “l’Estat espanyol sempre posa pals a les rodes al desenvolupament econòmic i social de l’Alt Camp i no pot fer emergir amb força totes les seves potencialitats, com és el teixit industrial de la comarca, que és diversificat, innovador i amb vocació internacional”, ha ressaltat després de mantenir una reunió de treball aquest matí amb diverses empreses del polígon del Pla de Santa Maria.