.

L'antic web es va estrenar fa 10 anys i requeria una renovació integral amb tecnologies més avançades. Foto: Cedida

L’antic web es va estrenar fa 10 anys i requeria una renovació integral amb tecnologies més avançades. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un nou web municipal amb una imatge més moderna i visual, una navegació més funcional i àgil, una organització dels continguts més fàcil i accessible, i un disseny totalment optimitzat per a dispositius mòbils.  

El regidor de Transparència i Govern Obert en funcions, Santi Gámez, ha explicat que la renovació del portal amb la incorporació de tecnologies actuals era imprescindible, ja que l’antic web pràcticament no s’havia actualitzat durant els 10 anys de funcionament generava dificultats en la cerca d’informació i tenia moltes limitacions, que afectaven sobretot el seu rendiment i accessibilitat.   

El regidor ha afirmat que el nou web aposta per la integració de la informació i la interacció transversal entre els diferents espais, simplifica l’accés a la informació i la tramitació, s’adapta a la normativa d’accessibilitat de llocs web del sector públic, i prioritza l’atenció ciutadana.  

En aquest sentit, un dels nous espais del portal és un directori amb els contactes directes dels diferents departaments i serveis de l’Ajuntament per facilitar la comunicació amb la ciutadania. Al nou web també s’hi ha publicat tots els tràmits vinculats a la seva pròpia fitxa i amb l’enllaç al tràmit corresponent del portal de tràmits.  

El nou portal municipal s’ha dissenyat en base a un estudi de l’anterior web i dels comportaments de les persones usuàries, per poder-la adaptar a les necessitats tenint en compte la informació més consultada, la manera d’accedir-hi o la procedència. Entre les dades, destaca que el 65% de les persones usuàries accedeix a cambrils.cat a través d’un dispositiu mòbil, el 33% des d’un ordinador i el 2% des d’una tablet.  

El nou web s’estructura en quatre grans directoris (ajuntament, seu electrònica, serveis i actualitat) i ordena la informació amb l’objectiu que la ciutadania hi pugui arribar amb els mínims passos. Després d’una capçalera amb les informacions més destacades, el web es divideix en tres columnes. En la primera s’hi poden trobar accessos directes als tràmits més utilitzats en cada moment, a la columna central hi ha les últimes notícies, i a la dreta una agenda unificada de totes les activitats municipals.  

A més de facilitar l’accés a la ciutadania, la nova eina també és molt més fàcil d’administrar i de gestionar internament per l’Ajuntament, amb la corresponent rebaixa de costos i temps de manteniment. D’altra banda, també permet la creació de pàgines especials per serveis o esdeveniments concrets.  

L’Ajuntament de Cambrils està fent una clara aposta per la transformació digital i el govern obert. Cal recordar que el passat febrer el consistori va renovar el portal de transparència i el maig va posar en marxa un Geoportal de consulta urbanística.  

Properament, seguint la normativa europea, també s’obrirà una bústia ètica que permet a qualsevol denunciar  de forma anònima i amb garantia de confidencialitat, sobre males pràctiques o conductes irregulars a l’Ajuntament.