.

Mapa de predicció metereològica per a diumenge. Foto: Meteocat

Mapa de predicció metereològica per a diumenge. Foto: Meteocat

Tot just ha començat l’estiu i ja arriba la primera onada de calor, segons ha informat l’Agència Estatal de Meterologia (AEMET). Les temperatures màximes i mínimes continuaran pujant els pròxims dies i el punt més àlgid podria arribar diumenge.

Segons la informació del Meteocat, la tarda d’aquest divendres es presenta assoleiada i tranquil·la a Catalunya, amb temperatures que comencen a enfilara-se a les zones de l’interior, com la Vall de l’Ebre i la plana de Lleida, i podrien arribar als 35 graus. Pel que fa a la costa, el vent, més humit que ahir, està frenant la pujada de temperatures. La revetlla es presenta plàcida, sense precipitacions i amb mínimes entre els 17 i els 23 graus.

El dia de Sant Joan les màximes poden pujar encara més a l’interior, entre 2 i 4 graus, amb un ambient assoleiat i núvols baixos a la costa.

El punt àlgid de l’onada de calor arribarà diumenge, amb temperatures que tocaran sostre i podrien rascar els 40º a l’interior. Segons el Meteocat, dilluns començaran a baixar, però es mantindrà la calor intensa.

Pel que fa a la resta d’Espanya, les màximes de diumenge al sudoest peninsular, podrien superar els 42º, tal com està previst a Còrdova, Sevilla o Badajoz.