.

Imatge del nou equip de govern de Reus. Foto: Cedida

El govern de Reus s’estructurarà en grans àrees de treball liderades per cadascun dels tinents i tinentes d’alcaldes, unes tinències d’alcaldia “que es redueixen per millorar l’eficàcia de la resposta a les demandes ciutadanes” i per garantir un treball coordinat entre tots els regidors en bé “d’un govern estable, fort i lleial”, com ha destacat l’alcaldessa, Sandra Guaita. L’equip de govern ha establert sis àrees de responsabilitat com són l’àrea de promoció econòmica i coneixement, serveis de les persones i drets socials, urbanisme i habitatge, cultura i política lingüística, empresa i ocupació, i medi ambient. Tres les lidera el PSC, dos ERC i una Ara Reus, però hi ha regidors de les tres formacions en les sis àrees.

La primera àrea de Promoció econòmica i de coneixement – que inclou Redessa – la liderarà Josep Baiges, segon tinent d’alcalde; la de Serveis a les persones i drets socials anirà a càrrec d’Anabel Martínez i inclou les regidories de Salut i esport (Enrique Martín) i Joventut (Daniel Marcos); i la de Serveis generals, Hisenda i Bon Govern estarà a mans de Manel Muñoz, amb les regidories incorporades de Seguretat, ciutadania i convivència i Mobilitat (Dolors Vázquez) i la de Bon govern i transparència (Montserrat Flores).

La primera tinent d’alcalde, Noemí Llauradó, liderarà l’àrea de Projecció de Ciutat, Empresa i ocupació, Cultura i Relacions Ciutadanies, i Marina Berasategui l’àrea d’Urbanisme i habitatge. Finament, i Daniel Rubio, tercer tinent d’alcalde, encapçalarà l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública amb la regidoria de Via Pública també de Daniel Marcos.

Dins de l’àrea de Llauradó, la primera tinent d’alcalde assumeix les competències de Projecció de Ciutat i s’inclouen les regidories d’Empresa, formació i ocupació (Carles Prats); Cultura i Política Lingüística (Daniel Recansens); Educació i Ciutadania (Pilar López) i Relacions Ciutadanes (Mar Escoda). En el cas d’Anabel Martínez també assumirà Habitatge, dins de l’àrea d’Urbanisme de Berasategui.

Cohesió i diàleg

El govern municipal ha establert com a prioritat treballar per la ciutadania i centrar-se en les necessitats actuals i futures de la ciutat i basar el model de gestió en les persones, en polítiques de ciència, innovació, economia, en un projecte de ciutat sostenible i segura. L’executiu de Reus s’ha compromès “a ser un govern eficaç i dialogant”, entre els seus socis, amb l’oposició i amb la ciutadania.

Guaita ha recordat que l’objectiu és projectar la ciutat cap al futur, treballar amb “agilitat i coordinació” amb un equip “transversal”. “Ens ha de permetre fer molt àgil la feina del dia a dia i donar resposta a aquelles demandes ciutadanes que a vegades l’administració tendeix a alentir una mica”, ha apuntat l’alcaldessa de Reus. El consistori també disposarà d’una eina de treball per buscar el suport de la resta d’administracions superiors, amb una Oficina de Captació de Fons que liderarà Daniel Rubio, i que s’encarregarà de buscar recursos i finançament per als projectes de la ciutat.