.

Imatge del tram on es fan les obres. Foto: Cedida

Imatge del tram on es fan les obres. Foto: Cedida

El Port de Tarragona continua amb l’execució de les obres per a la construcció del pas inferior sota la carretera C-31B, la carretera que uneix Tarragona i Salou. Aquest pas inferior sota la C-31B és el projecte d’accessos que té per finalitat continuar el vial acabat actualment i que permetrà connectar la ZAL amb el vial de vehicles pesats que dona accés a l’A-7 (vial dels Prats). L’obra es divideix en tres fases. Actualment s’està finalitzant la fase 0, que consisteix en la construcció d’un vial provisional d’1+1 (un carril per sentit) per tal de desviar els vehicles i alliberar la carretera. A continuació la fase 1, de juny de 2023 a gener de 2024 aproximadament, consistirà en el desviament del tràfic de la C-31B al vial construït a la fase 0. La C-31B quedarà alliberada i es podrà executar el pas inferior i els enllaços del costat nord (rotonda Piconadora i el vial del Prats). La darrera fase es preveu finalitzar a finals de març de 2024, serà la fase on es restablirà la circulació de la C-31B amb normalitat i s’acabaran d’enllestir els enllaços del costat sud sense afeccions a la carretera.

El Port de Tarragona finalitza la fase 0 de l’execució de les obres de construcció del vial inferior de la C31B. La construcció del pas inferior per sota de la carretera C-31b s’executa per fases per minimitzar les interferències amb la circulació de l’actual carretera C-31B. L’obra també inclou tots els ramals de connexió amb les diferents carreteres, els elements de drenatge, il·luminació, senyalització i seguretat. També connectarà amb el vial perimetral de la ZAL.

Cadascuna de les fases de l’obra estan validades i supervisades per part del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya amb l’equip d’infraestructures del Port Tarragona. Les obres, amb senyalització, cartelleria i informació adient, han estat estructurades en tres fases amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit per la carretera C-31B i executar les obres de forma segura. L’obra va ser adjudicada el novembre de 2022 a les empreses Lantania, S.A.U i Roma Infraestructures i Serveis, S.A.U per un import de 5.258.338 euros (sense IVA).

Fases

La fase 0, començada el desembre de 2022 i finalitzada aquest maig de 2023, ha consistit a crear, paral·lelament a la carretera C.31B, un vial provisional, d’un carril per sentit, per desviar els vehicles i alliberar la carretera.

La fase 1, s’iniciarà aquest mes de juny, concretament el divendres 23, i es preveu finalitzi durant el mes de gener de 2024. En aquest cas es desviarà el tràfic de la carretera C-31B al vial que s’ha construït a la fase 0. D’aquesta forma C-31B queda alliberada i es podran començar les obres per l’execució, pròpiament, del pas inferior i de tots els enllaços del costat nord, on es connecta amb la rotonda de la Piconadora i el vial dels Prats que ja estan en actiu.

La darrera fase, la fase 2, es preveu iniciar-la durant gener 2024 i acabar-la al maig 2024. Una vegada està construït el pas inferior i els enllaços nord (fase 1) es restablirà la circulació a la C-31B amb normalitat i s’acabaran els enllaços pel costat sud, en un principi sense cap afecció a la C-31B.