.

Als passadissos interiors, la llarga espera feia seure els usuaris. Foto: Twitter

Als passadissos interiors, la llarga espera feia seure els usuaris. Foto: Twitter

Col.lapse en la jornada inaugural de la nova atracció, cues i calor insuportable. Testimonis ens relaten el que van viure.

PortAventura World ha inaugurat aquest cap de setmana la nova atracció Uncharted, la primera muntanya russa dark ride del món basada en la taquillera pel·lícula. L’expectació era màxima desprès que s’anunciés, a finals de l’any passat, la seva obertura aquest estiu.

Divendres van ser els companys de la premsa i els mateixos treballadors del parc els qui van provar la nova atracció i tot va anar sobre rodes. La inauguració per al gran públic estava programada per a dissabte i va ser aleshores quan la cosa va esdevenir un despropòsit.

Durant tot el cap de setmana, les xarxes socials bullien amb infinitat de queixes dels usuaris, que denunciaven haver patit cues interminables, algunes de gairebé sis hores, una calor sofocant per la manca d’aire condicionat en els passadissos interiors de l’atracció on es feien les cues i manca de ventilació.

Segons apunten aquests usuaris, sembla que Uncharted no havia passat suficients proves i tenia problemes tècnics cada dos per tres. Els treballadors del parc, però, “no ens van informar de res en cap moment”, apunta una de les usuàries de l’atracció, @AgarRodriguezz, amb qui ha pogut parlar Tots21. Aquesta jove de Madrid va anar a passar el dia a PortAventura. “A les 12:36h ens posàvem a fer cua i no vam sortir de l’atracció fins a les 18:20h”, explica.

Ella i el seu grup d’amics es van passar dues hores i mitja a la cua exterior i tres hores i mitja més als passadissos interiors, un laberint on PortAventura ho ha previst per oferir sorpreses per entretenir el temps. “A dintre era tot fosc, feia moltíssima calor, fins i tot el faltava l’aire. A més, mentre ets fora pots sortir de la cua, anar al lavabo o a buscar alguna cosa per beure, però, un cop dintre, ja no et deixen sortir si no vols perdre el teu torn”, es queixava. “El més fort de tot és que, quan la gent preguntava pel temps que s’havia de fer de cua als treballadors, ells es deien que serien un parell d’hores i, quan els preguntaves per què mentien, deien que ells eren uns manats i que això és el que se’ls havia obligat a dir”, afegia.

@AgarRodriguezz va tornar dissabte al vespre cap a Madrid, on resideix, i des d’allí, a través del correu electrònic, farà una reclamació a PortAventura. “M’agraden molt els parcs temàtics i vaig a provar moltes atraccions. Fa dues setmanes vam estar al Parc Warner, a Madrid, on també estrenaven una atracció. Vam estar dues hores fent cua, un temps que considero normal quan es tracta d’una inauguració, però el que va passar dissabte a PortAventura és inhumà”, apuntava.

La resposta de PortAventura

La pluja de queixes a les xarxes socials va obligar PortAventura a donar resposta. El parc d’atraccions lamentava que Uncharted “havia generat un alt interès i hi havia una alta demanda” i demanava als clients tenir paciència i comprensió i aprofitar les hores de més demanda per visitar altres atraccions.

A més, també van indicar que s’havien reforçat els sistemes de climatització a les cues interiors de l’atracció després de les queixes dels assistents, una acció que no els usuaris no van notar ateses les queixes que continuaven tuitant.

Tots21 va demanar conèixer la versió del parc durant la tarda de diumenge, versió que no va arribar.

Jaume Garcia / Veronica Tapias