.

Tall de la cinta inaugural. Foto: Cedida

Tall de la cinta inaugural. Foto: Cedida

Les instal·lacions de BASF Española a Marchamalo (Guadalajara) han acollit aquest matí l’acte inaugural del Technology Competence Center. Hi han assistit el conseller de Desenvolupament Sostenible de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, José Luis Escudero, així com l’alcalde de Marchamalo, Rafael Esteban Santamaría, entre altres representants institucionals. La representació de l’empresa ha estat encapçalada per Uta Holzenkamp, presidenta de la divisió global de recobriments del grup BASF, Carles Navarro Vigo, director general de BASF Española, i Lars Kuellenberg, director de la seu de BASF Española S.L. a Marchamalo.

Aquest centre tecnològic està dedicat a investigar i replicar el procés de pintat dins de qualsevol factoria de vehicles, tenint en compte els diversos factors individuals en cada línia de producció, com poden ser la temperatura, humitat, o tecnologia del recobriment, i que tenen influència definitiva sobre el procés d’aplicació de la pintura propi del client final. Les instal·lacions estan digitalment connectades (Indústria 4.0) amb els sistemes interns de gestió i control de processos, i a més comparteixen interconnexió digital amb altres centres del grup BASF a nivell mundial.

A través del Technology Competence Center s’atenen més de 100 factories automobilístiques a Europa, Mitjà Orient, Àfrica i Àsia, incloent-hi els fabricants de peces plàstiques per a la mateixa indústria.

La construcció d’aquestes instal·lacions ha contribuït com a catalitzador per al projecte de transferència de la producció d’esmalts basi dissolvent al centre de Marchamalo, emparat per la decisió del grup BASF de designar oficialment a la seu de Marchamalo com a centre estratègic europeu per a aquesta tecnologia. A més, la seva construcció ha estat tot un repte en haver de realitzar la construcció i instal·lació de les noves cabines d’aplicació alhora que es mantenia el flux productiu en les antigues, sense afectar la qualitat ni la capacitat del procés en la contínua atenció al client final.

Foto àrea de les noves instal·lacions. Foto: Cedida

Foto àrea de les noves instal·lacions. Foto: Cedida

BASF ha invertit prop de 14 milions d’euros en aquesta instal·lació. Entre els equips instal·lats dins del centre s’inclouen instal·lacions de màxima avantguarda que situen est centro en el cim tecnològic mundial per a processos d’aplicació de recobriments per a l’automòbil.

La innovació i compromís al client han estat la base fonamental per a la construcció d’aquest centre. Sempre amb un clar enfocament cap a la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, BASF ha instal·lat equips amb la major eficiència energètica, i amb el grau òptim de reducció d’emissions.

El centre de producció de Marchamalo és la seu de la divisió de Coatings a Espanya. És un centre de producció de BASF des de 1982, encara que els orígens de l’antiga companyia daten de 1867.

Amb una superfície de 310.000 m² i aproximadament 550 empleats, el centre té tres modernes plantes de producció, de les quals dues són plantes de pintures, i una és per a la producció de resines intermèdies. Les instal·lacions inclouen a més un centre de formació per a tallers, així com laboratoris de control i desenvolupament per a tots els seus principals segments de productes d’alta tecnologia destinats a la indústria de l’automòbil.