.

El cap de llista de Junts a la demarcació, Josep Cruset. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts a la demarcació, Josep Cruset. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha explicat que, en les eleccions del 23 de juliol, “hem de guanyar més força per defensar-nos a Madrid i fer-nos respectar” perquè “tenim  potencialitats i oportunitats que topen amb un Estat espanyol que dona l’esquena a les nostres comarques”.

Cruset ha reivindicat que el sud de Catalunya disposa des d’un teixit econòmic innovador i diversificat, a unes infraestructures logístiques de primera categoria, una universitat de prestigi internacional, un turisme de qualitat, o uns espais naturals únics, com el Delta de l’Ebre, fins a productes agrícoles de primera categoria, com acrediten les 12 denominacions d’origen, una de les quals és denominació d’origen qualificada.

“Però aquesta realitat es veu permanentment escanyada, ofegada i amenaçada per part de l’Estat espanyol. Amb un dèficit constant d’inversions, amb manca de sensibilitat davant dels nostres reptes i necessitats i, sobretot, amb menyspreu per a les iniciatives que s’impulsen o es reclamen des d’aquí”, ha afirmat aquest matí durant una roda de premsa a la seu del partit a Tarragona.

A parer seu, aquest és un menysteniment constant que s’afegeix als greuges que, sistemàticament, patim com a país i també se suma al nul respecte a la voluntat majoritària dels catalans i catalanes per assolir la independència. Per això, ha remarcat que, des de Junts per Catalunya, “treballarem en aquesta campanya per un triple objectiu: defensar les comarques del sud de Catalunya, el país i la democràcia”.

En aquest sentit, el cap de llista ha detallat que, a partir de demà, començarà “una ronda de contactes amb entitats del sud de Catalunya representatives de l’àmbit econòmic, social, cultural i esportiu per posar el termòmetre, prendre el pols del territori i recollir les seves necessitats i demandes per completar el programa electoral”.

Finalment, Cruset també ha agraït la confiança dels afiliats de Junts per Catalunya, que divendres van donar-li un ampli suport per ser el cap de llista, després d’una campanya de primàries que va permetre al candidat visitar les 10 comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.