.

Els candidats republicans del Camp de Tarragona. Foto: Cedida

Els candidats republicans del Camp de Tarragona. Foto: Cedida

Jordi Salvador Duch  torna a ser la presona escollida per encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana al Camp de Tarragona al Congrés dels Diputats en les pròximes eleccions del 23 de juliol. La decisió s’ha pres mitjançant unes primàries aquest dilluns a la tarda en un Congrés Extraordinari Territorial celebrat a Valls i on han acudit uns 150 militants. Salvador no ha tingut rival ja que la seva ha estat l’única candidatura presentada. Ha aconseguit un suport del 97% dels vots.
Antropòleg i sindicalista, Salvador és diputat des de fa set anys, sempre com a cap de llista d’ERC a la demarcació de Tarragona. Per tant, ha estat el número 1 d’Esquerra per Tarragona en quatre ocasions (desembre de 2015, juny de 2016, abril de 2019 i novembre de 2019). Precisament en les eleccions d’abril de 2019 ERC va ser la força guanyadora a la demarcació per primera vegada en la seva història en unes eleccions espanyoles, resultats que van revalidar al cap de mig any.
De totes maneres, encara no està confirmat que Salvador repeteixi com a líder dels republicans a la demarcació. Si bé és el número 1 del Camp de Tarragona, la llista electoral de la demarcació també inclou les Terres de l’Ebre i la comarca del Baix Penedès. La tria del cap de llista del conjunt de la demarcació, doncs, es durà a terme el proper divendres 16 de juny, al Consell Nacional dels republicans, que serà quan es tancaran les llistes definitives.
Instantània del Congrés Extraordinari Territorial d'ERC. Foto: Cedida

Instantània del Congrés Extraordinari Territorial d’ERC. Foto: Cedida

En la jornada també s’han votat qui seran les persones del Camp de Tarragona que acompanyaran Salvador a la llista del Congrés. Es tracta d’Hélène Arcelin, Pineda Vaquer i Neus Estrada.
Pel que fa als candidats pel Senat, Esquerra del Camp de Tarragona també ha escollit els seus representants al Congrés Extraordinari Territorial. En aquest cas, les persones amb més suports han estat els actuals senadors Laura Castel i Josep Rufà, seguits d’Òscar Subirats i Judit Pere.
Tal i com passa amb l’elecció dels membres del Congrés, la tria final de candidats a senador es tancarà durant el Consell Nacional de divendres i també es realitzarà tenint en compte les propostes de Terres de l’Ebre i Baix Penedès.