.

Instantània del dispositiu. Foto: Cedida

Instantània del dispositiu. Foto: Cedida

Imatge del vaixell. Foto: Tots21

La Policia Nacional, amb la col·laboració de l’FBI, ha desplegat un important operatiu aquest matí a la Port Marina Tarraco, segons ha avançat larepublicacheca. El dispositiu involucra especialment un vaixell estranger i hi participen nombrosos agents. El vaixell en el que s’actua seria el Crescent, segons han dit a Tots21 testimonis presencials.

Les mateixes fonts han subratllat que hi participen uns 40 agents, tant de Policia Nacional com de l’FBI, a més de personal judicial. La zona es troba acordonada, afectant un espai on hi ha tres vaixells de luxe. Treballadors de negocis de la zona han apuntat a Tots21 que els furgons policials han arribat sense les sirenes posades.

La Direcció General de Marina Mercant havia acordat el març de 2022 la immobilització provisional del megayate Crescent, una embarcació de 135 metres d’eslora i 21 de màniga, bandera a les Illes Caiman, la propietat de les quals les Forces de Seguretat de l’Estat atribueixen a l’oligarca rus Igor Ivanovich Sechin, íntim amic del president Vladímir Putin i màxim responsable de Rosneft, la petroliera estatal.

Una altra instantània del vaixell aquest matí. Foto: Tots21

Un dels furgons policials a la Marina Port Tarraco. Foto: Tots21

El 3 de març, França ja va intervenir a Sechin ―que va ser inclòs en la llista de sancionats de la UE des del 28 de febrer― una altra embarcació de luxe, el Amore Vero, quan aquesta pretenia abandonar el port gal on estava atracada.

Amic personal de Putin

Amic personal de Putin, l’oligarca va estar a l’Alcaldia de San Peterburg i encabat fou exdirector del Gabinet de Putin per a temes de seguretat nacional.

La investigació està coordinada per un jutjat dels Estats Units i està sota secret de sumari. Les autoritats no han donat més detalls de l’operació, però la implicació de l’agència federal nord-americana fa pensar que es tracta d’un dispositiu de caràcter internacional.