.

Portada de la novel·la 'Adúlter fidel'. Foto: Cedida

Portada de la novel·la ‘Adúlter fidel’. Foto: Cedida

El Centre d’Amics de Reus acull aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre la presentació de la novel·la Adúlter fidel, de Núria Puig Ribas.
L’obra, publicada per Silva Editorial, és una novel·la de personatges, sentiments i sexe. L’Eloi, un advocat amb una vida quasi perfecta, veurà alterada la seva estabilitat per una força superior a la seva voluntat. S’enfrontarà a circumstàncies que faran trontollar les bases en què ha fonamentat sempre la seva existència. En aquestes circumstàncies, la presència absent de l’Ada serà un bàlsam que il·luminarà les seves foscors… Potser no ets mestre de res i aprenent de tot… Potser el pont entre la figura de l’adúlter i el valor de la fidelitat no sigui un obstacle insalvable… El llibre fa una mirada sorprenent, transgressora i diferent als estereotips socials sobre les relacions humanes i sexuals. Un realt en què la identificació amb algun dels personatges restularà inevitable per al lector. Tanmateix, potser algú se sentirà ofès, qüestionat, atacat… o comprès per primera vegada a la vida. Qui sap!
L’autora, Núria Puig Ribas, és una reusenca llicenciada en Belles Arts, restauradora d’obres d’art i soprano. La seva afició per la literatura li ve de lluny quan, amb només 15 anys, va guanyar un premi de narració curta d’Òmnium Cultural. Tot i que mai ha deixat d’escriure, darrerament ha retornat amb més intensitat a l’escriptura, tant en poesia com en prosa, i això l’ha portat a publicar, amb un caràcter marcadament intismista, la seva primera novel·la.