.

Captura de pantalla del vídeo de la Policia Nacional durant la detenció del fugitiu.

Captura de pantalla del vídeo de la Policia Nacional durant la detenció del fugitiu.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Salou un fugitiu buscat per Itàlia com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi agreujat en grau de temptativa. Al pròfug li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa a principis d’aquest mes de maig, per fets que van ocórrer al desembre de 2022.

La recerca es va iniciar el passat 28 d’abril quan els investigadors van rebre una comunicació de l’Agregat d’Interior (enllaç permanent del Ministeri d’Interior italià) sol·licitant la localització i detenció d’un fugitiu que es trobava fugit de la justícia i sospitaven que podia estar a Espanya.

Els fets pels quals era buscat es remunten a desembre de 2022 quan el fugitiu va detenir al cotxe en el qual anava la víctima, un policia italià, agredint-lo amb un ganivet de més de 10 centímetres, primer al braç i posteriorment, quan la víctima va sortir del vehicle per a evitar l’agressió, en múltiples zones de cos, quedant greument ferit i aconseguint refugiar-se en un establiment pròxim.

Després de diverses gestions, es va aconseguir situar el domicili del fugitiu a la localitat de Salou, aconseguint la detenció d’aquest, el qual anava acompanyat de dos compatriotes seus, també altament violents.

Posteriorment, es va poder esbrinar que el detingut es refugiava a Espanya amb documentació falsa, fent-se passar per un ciutadà romanès, sent detingut en el temps que va estar ocult a Espanya per un delicte de robatori amb força, en el qual ell mateix es va identificar amb aquesta documentació falsificada.

El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 3, havent participat, tant en la localització com en la detenció, la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i Tarragona.