.

Josep Maria Cruset. Foto: Cedida

Josep Maria Cruset ha decidit fer un pas endavant per a les eleccions a les Corts Generals espanyoles del 23 de juliol i es presentarà a les primàries internes de Junts per Catalunya per ser el cap de llista del partit al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès al Congrés dels Diputats.

El president del Port de Tarragona entre 2018 i 2022 i alcalde de Riudoms entre 2007 i 2018 assegura que aquestes eleccions “son absolutament determinats per al futur del nostre territori i del conjunt de Catalunya”. “No només està en joc qüestions clau en l’àmbit de les infraestructures, del desenvolupament econòmic, de les polítiques socials i en matèria de sostenibilitat, sinó que també caldrà defensar la nostra llengua i la llibertat del nostre país”, subratlla.

Així mateix, Cruset assenyala que el 23 de juliol “caldrà barrar el pas a l’extrema dreta, després que en l’últim cicle electoral hagi entrat amb força en diferents institucions, com al Congrés dels Diputats, al Parlament de Catalunya o en molts ajuntaments, i que pot representar una de les grans amenaces per Catalunya i pels valors democràtics”.

Per això, davant aquesta “excepcionalitat” i el paper imprescindible que tindrà Junts per Catalunya en la defensa del país, del nostre territori i els seus ciutadans, Cruset anuncia que ha decidit “fer un pas endavant i posar-me a disposició per encapçalar la candidatura al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès”. “Poso tot la meva experiència política i de gestió, així com el coneixement del nostre territori i la seva gent, a disposició de la candidatura i de la defensa del sud de Catalunya en aquesta pròxima legislatura al Congrés dels Diputats”, remarca.

Cruset ha fet el pas després de diverses converses al llarg d’aquesta setmana amb afiliats i dirigents del partit al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, però ha acabat de prendre l’última decisió després de parlar amb el president Carles Puigdemont, la presidenta Laura Borràs i el secretari general de Junts, Jordi Turull. La votació de les primàries internes del partit serà el divendres 9 de juny.

El 2022 va finalitzar la seva etapa al capdavant d’aquest port, havent-lo projectat i aconseguint situar-lo entre els cinc grans ports del sistema portuari estatal. Actualment, des del punt de vista polític és vicepresident del Consell Nacional de Junts i professionalment treballa com a funcionari de la unitat de Projectes Corporatius de la Diputació de Tarragona.