.

Oliver Klein en la roda de premsa d'aquest matí. Foto: Tots21

Oliver Klein en la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Tots21

L’actual alcalde i alcadable d’NMC, Oliver Klein, ha augurat que el pacte a què han arribat PSC, ERC, Junts i En Comú Podem “no és ètic ni just i tindrà conseqüències negatives”. Klein ha subratllat, en una roda de premsa que ha convocat d’urgència aquest matí, que “el pacte no té nom, és riure’s de la gent i no acomplir la paraula. L’aliança està condemnada al fracàs”, ha reblat.

L’actual alcalde ha reiterat que els socialistes li havien assegurat durant el mandat que es repetiria el pacte que ha governat fins ara Cambrils, és a dir, NMC, PSC i PP (Ciutadans ha desaparegut en aquestes eleccions), i ha acusat “un negociador de Cambrils tenebrós, fúnebre i fosc propi d’altres èpoques” el canvi de postura, no revalidant l’acord de govern i hagin buscat altres aliats. “Alguns han mentit o han jugat a dues bandes”. Oliver Klein ha dit que es tracta d'”un pacte de perdedors” i que “no tot s’hi val”. “No mereixen ser regidors ni alcaldes de Cambrils”, ha reblat, en referència al “pacte de perdedors”.

El líder d’NMC ha detallat que, quan va iniciar les converses amb el PSC, aquests li van demanar compartir l’alcaldia dos anys i dos anys, una proposta que la formació de Klein va considerar fora de lloc donat el resultat electoral, però a la que ja no van poder donar resposta. Les dues formacions es van emplaçar a una reunió al vespre del mateix dia, però aquesta trobada no es va produir mai perquè els socialistes van rebutjar-la, dient que “havien d’explorar altres vies”. Posteriorment es va saber que el PSC estava tancant un pacte amb les altres tres forces.

Klein ha discriminat el que va ser la moció de censura que el va portar fa un any i mig a l’Alcaldia respecte a aquest pacte: “A mig mandat el Govern municipal no funcionava i els aliats li van retirar el seu suport”. En canvi ara, es pacta el contrari del que s’havia dit “abans de començar a caminar”.

L’acord que es presentarà a la premsa aquesta tarda “és un pacte anti Klein orquestrat per algunes jerarquies de partits polítics que volen trencar la voluntat popular i frenar el desenvolupament econòmic que estava vivint el municipi en aquest mandat”, ha afirmat l’alcalde. Klein ha posat en dubte, per exemple, que l’assemblea d’ECP tingui la capacitat final de poder decidir el pacte.

No obstant això, Klein no ha donat encara per confirmat aquest pacte alternatiu i espera que es pronuncïin les cúpules dels partits que donen vist-i-plau a aquest acord. I ha augurat que d’aquí a la constitució del nou Ajuntament, el 17 de juny, “potser tindrem sorpreses”.

Jaume Garcia