.

José Luís Calderón serà la mà dreta de Viñuales. Foto: Cedida

José Luís Calderón serà la mà dreta de Viñuales. Foto: Cedida

El guanyador de les eleccions a Tarragona i pròxim alcalde de la ciutat, el socialista Rubén Viñuales, ha fitxat l’actual conseller no adcrit José Luís Calderón com a mà dreta. El que va ser número 4 de la candidatura de Ciutadans liderada pel mateix Viñuales l’any 2019 exercirà com a cap de Gabinet d’Alcaldia del nou executiu municipal. Advocat de professió, igual que el futur alcalde, Calderón és una persona de la màxima confiança de Viñuales.

En la passada legislatura, al mes de desembre de 2020, Rubén Viñuales es va donar de baixa de Ciutadans i va passar a ser el segon del PSC en les eleccions al Parlament de Catalunya de 2021. A pocs dies d’aquells comicis, Calderón i Sonia Orts, també a les files de la formació taronja, van deixar el grup municipal, tot i que es van mantenir al ple com a consellers no adscrits.

En les eleccions municipals del passat diumenge, Orts també va formar part de la llista de Viñuales, ocupant el número 8, pel que formarà part de l’equip de govern del nou consistori, que governaran els socialistes en minoria amb 9 conselleries. Per la seva banda, Calderón desenvoluparà funcions d’assessorament i s’encarregarà de la política de comunicació i de l’organització de l’agenda de l’alcalde, entre d’altres.