.

David Chatelain, portaveu del PP

Primera reacció a la decisió d’En Comú Podem de donar suport a un quatripartit que deixaria fora del govern l’NMC d’Oliver Klein i el PP de David Chatelain.

El PP de Cambrils ha emès un comunicat de matinada en el que afirma que “a la vista de l’anunci de l’assemblea de En Comú Podem, que avala el pacte entre els principals perdedors de les eleccions del passat 28 de maig, el PP de Cambrils conclou que darrere de la negativa del PSC a reeditar el pacte que es va iniciar després de la moció de censura existeixen dues claus a considerar”.

La primera, “la por del PSC a l’ascens en vots i escons de PP i NMC, forces que han vist reforçat el suport per part dels electors, mentre que els socialistes patien una important caiguda”. En 2007 era la força hegemònica, amb un percentatge de vot del 34%, “i elecció rere elecció ha anat encadenant un progressiu declivi amb alts i baixos, per a situar-se en el 12,79% actual. Caiguda que probablement serà encara més evident el proper 23 de juliol”.

La segona és que “el deteriorament de la marca” no es deu al pacte establert al setembre de 2021, ja que “dues de les forces que el van impulsar han doblat representació”, mentre que el PSC la perd (cas diferent és el de Cs, ja que el partit es troba en un procés de desaparició irreversible des de fa temps a nivell estatal). Per tant, segons el PP, “s’entén que els socialistes han estat incapaços de rendibilitzar el seu pas pel govern, al que haurien de sumar-se d’altres factors com ara presentar a un candidat de perfil baix i una campanya electoral erràtica que no ha sabut calar entre la ciutadania”.

Si la caiguda del PSC “és substancial”, afirma el PP, “no ho és menys la d’ERC, que s’ha deixat 2 regidors indubtablement castigat per una abstenció que s’ha fet extensiva a tota Catalunya”. Un fet que segons el PP de Cambrils es deu a “la nefasta gestió” de Pere Aragonès al capdavant de la Generalitat.

El PP no s’oblida de Junts, malgrat tenir nou candidat (“i una campanya caríssima”) ha obtingut menys vots que en les eleccions de 2019, on Lluís Abella va obtenir 1.660 (12,30%), contra els 1348 (11,81%) dels de Puigdemont, “certificant la caiguda del suport a les forces obertament independentistes, i fracassant a Cambrils, ja que a la resta de Catalunya han quedat per sobre d’ERC”.

Vist així, “només ECP pot presumir de considerar-se un dels vencedors de la nit del 28, en aconseguir tornar a la sala de plens després de 4 anys de travessia pel desert”, segueix el comunicat. El PP afirma que després “d’haver escoltat el candidat Jordi Barberà defensant en el debat la pujada d’impostos, la regulació del preu del lloguer, o l’empadronament d’okupes, entre altres propostes, la pregunta és fins a quin punt condicionarà les polítiques del pacte social-nacionalista”.

“A la vista dels perfils polítics, i amb els antecedents ja coneguts en matèria de traïcions mútues creuades, les probabilitats d’una implosió no gaire llunyana en el temps són altes i permeten anticipar un mandat complex i, per descomptat, quatre nous anys perduts per a Cambrils en el cas de consumar-se aquest pacte de perdedors en la seva integritat”, conclou el comunicat.