L’Ajuntament i l’Associació FIC-CAT han signat aquest dimarts l’acord anual de col·laboració. Han firmat el document, per una banda, l’alcalde Pere Virgili, i en representació del FIC-CAT, ho han fet Antonio Barrero, president de l’entitat, i Cris Gambín i Toni Pinel, com a directors del Festival. També hi ha estat present la regidora de Cultura, Teresa Ferré.
Mitjançant el document, l’Ajuntament fa una aportació de 25.000 euros per a la coorganització de la 15a edició del Festival, que se celebrarà del 10 al 17 de juny a Roda de Berà.
El conveni també contempla les línies de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició, que tindrà la seu al teatre del Casino Municipal, el qual es converteix en una sala de cinema amb tot l’equip tècnic òptim per a la celebració d’un festival d’aquestes característiques.
La plaça de la Sardana esdevindrà, per segon any consecutiu i després de l’èxit assolit en la primera edició, un punt neuràlgic. Allà hi tindran lloc activitats paral·leles per a tots els públics que aniran més enllà del cinema, amb música i food trucks.
Durant l’estiu, es tornarà a organitzar l’Espai FIC-CAT al Roc de Sant Gaietà, una iniciativa de les regidories de Turisme i de Cultura que arribarà a la seva quarta edició. Constarà d’una sèrie de projeccions gratuïtes a l’aire lliure durant les nits del 14, 21 i 28 de juliol, i del 4 i 11 d’agost. El conveni també contempla la projecció d’un llargmetratge de la selecció oficial d’aquesta edició, el dia 2 de setembre, a la Pedrera de l’Elies, dins del programa de l’Estiu a la Pedrera.
L’Ajuntament sempre s’ha involucrat amb el FIC-CAT, no obstant això, aquesta implicació ha anat més enllà de l’atorgament de la subvenció, ja que hi posa els recursos tècnics i humans necessaris per a l’òptim desenvolupament del Festival.
El FIC-CAT és possible, doncs, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, però també d’altres ens públics, entre ells els ajuntaments de Creixell i de Torredembarra; i d’empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament.
Cal destacar que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi participen com a voluntàries i les que formen part del comitè organitzador no perceben cap remuneració econòmica, sinó que hi treballen de forma totalment altruista.
Equip de redacció