.

Presentació del campus. Foto: Cedida

Presentació del campus. Foto: Cedida

Salou acollirà, del 26 de juny i fins al 3 de juliol, la primera edició del Campus Internacional Femení Lluís Cortés, que se celebrarà al Futbol Salou Sports Center.

Aquesta nova iniciativa permetrà que una cinquantena de jugadores, d’entre 12 i 18 anys, experimentin la metodologia de Lluís Cortés, mitjançant sessions basades en l’entrenament contextualitzat i el desenvolupament de la jugadora, focalitzant el treball de l’estructura coordinativa, la cognitiva, la socioafectiva i l’emotiva-volitiva.

Les futbolistes realitzaran dues sessions diàries; a més de sessions de vídeo, xerrades amb esportistes professionals i altres activitats de caire més lúdic. També, faran una visita a Barcelona, que inclourà el Tour Spotify Camp Nou i la visita al Museu del FC Barcelona.

Paral·lelament, el campus ofereix el Coaches Experience Program, on entrenadores i entrenadors es podran participar com a observadors, per tal d’aprendre de la metodologia emprada als entrenaments; i podran intercanviar idees i coneixements amb Lluís Cortés i els membres del seu staff. També, s’ha dissenyat un programa de formació amb 5 ponències impartides per entrenadors professionals sobre diferents temàtiques.

D’altra banda, el dia 30 de juny, al matí, es durà a terme una jornada dirigida a periodistes sota el títol “Anàlisi tàctic per a periodistes esportius”, impartida per Lluís Cortés, en la qual exposarà les claus per analitzar un partit de futbol femení. La sessió serà gratuïta i, a partir d’una sessió teòrica i una sessió pràctica, l’entrenador dotarà d’eines als periodistes esportius interessats sobre com analitzar un partit de futbol femení.

Cal destacar que el campus destinarà part dels seus beneficis a ajudar el poble ucraïnès en forma de donatiu als refugiats, a través de l’ONG ACNUR.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que va obrir, ahir divendres, la presentació, ha agraït el fet que els organitzadors hagin escollit Salou per a la realització del campus professional i ha recordat que “Salou és una destinació esportiva de primer nivell, amb excel·lents instal·lacions per a la pràctica de l’esport, tant públiques com privades”; amb una agenda d’actes esportius molt important que tenen lloc al llarg de l’any, els quals contribueixen a la “desestacionalització de la temporada turística”; sobretot, aquells que se celebren fora dels mesos àlgids de l’estiu.

També ha destacat la importància de l’intercanvi cultural que representa el fet que hi hagi jugadores internacionals i ha fet èmfasi en el protagonisme i rellevància que està assolint el futbol femení dins de la societat.

La subdelegada de futbol femení de la delegació de Tarragona de la Federació Catalana de Futbol, Beatriz Hurtado, ha posat èmfasi en el gran creixement del nombre de llicències de futbol femení a Catalunya, tot destacant la campanya Orgullosa amb la qual la FCF fomenta el futbol femení a partir de 4 eixos: la formació, els ajuts econòmics, la visibilitat i l’accessibilitat per dur a terme accions relacionades amb la promoció del futbol femení; i s’ha mostrat contenta perquè el campus Lluís Cortés s’alinea amb aquests eixos sobre els quals treballa la FCF envers el futbol femení.

Josep Masip, director de ASB, empresa organitzadora del Campus, ha manifestat que “es tracta d’un campus exclusiu, que no pretén ser la competència dels altres campus que poden organitzar els propis clubs, gràcies als següents trets diferencials: que un entrenador professional com en Lluís Cortés estarà present durant tots els dies del campus treballant amb les jugadores, que el campus es durà a terme a les millors instal·lacions esportives privades d’Espanya, que les jugadores s’allotjaran en un hotel de 4 estrelles i que tots els desplaçaments de les jugadores es faran en autobús privat; prestant un servei exclusiu que farà que les jugadores se sentin professionals”.

Per la seva banda, Lluís Cortés, director del Campus Lluís Cortés, ha manifestat el desig de poder celebrar el campus durant molts anys més a Salou i que valoren l’opció d’exportar el campus a altres països. També s’ha mostrat il·lusionat per poder oferir aquest campus exclusivament a noies per tal de seguir potenciant el futbol femení; i molt orgullós per la bona acceptació que ha tingut el campus amb inscripcions de molts llocs diferents. Sobre el Coaches Experience Program ha dit “sempre m’ha agradat compartir coneixements amb d’altres entrenadors i obrir les portes del campus a entrenadors i oferir-los-hi ponències específiques de diferents àmbits pot ser un valor afegit molt interessant pel campus, a banda de ser un tret diferencial respecte els altres campus”.

La jugadora professional de futbol, Stefany Ferrer Van Ginkel, també ha recordat que quan era petita no existien aquest tipus de campus exclusivament de futbol femení i que és una gran oportunitat perquè “està molt bé que des de ben petites les jugadores s’entrenin com a professionals i aprenguin a entrenar com una professional, tot destacant la importància del treball individualizat”. També ha dit que “quan era petita jugava per passar-m’ho bé, i ara també m’ho passo bé, però la pressió que tinc com a professional és més gran, perquè he de millorar, no només per mi, sinó, també, per la gent que em veu i l’equip que represento. He tingut la sort de jugar davant de 50.000 persones molts partits a Mèxic amb Tigres; i, a Los Ángeles, la mitjana era de 22.000 persones, la qual cosa indica que el futbol femení està creixent molt”.

Per últim, Xavier Miranda, president del comitè català de l’ACNUR, ha dit que és “molt important que iniciatives com el Campus Lluís Cortés ajudin a visibilitzar i posar en relleu a les més de 100 milions de persones anònimes que estan en situacions difícils”. Tanmateix ha posat de manifest la “rellevància que té el futbol femení a l’hora de promoure els valors” i que “vam rebre amb els braços oberts l’oferiment d’en Lluís Cortés i que ACNUR està molt content de poder segellar aquesta col·laboració”.