.

Portada de la publicació. Foto: Cedida

Portada de la publicació. Foto: Cedida

La Secció d’Història i Patrimoni del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant  presenta el segon volum dels Quaderns d’Història Local.

L’obra inclou vuit articles sobre la història del municipi, escrits per Óscar Pinto, Gerard Martín Arias, Álvaro Tomás Hernández, Dídac Gordillo, Emilio Borque, Alfons Tejero i Jordi Solé; un article de Gerard Martí Estrada, com a firma invitada, sobre el patrimoni marítim de Cambrils, i un recull d’imatges per al record.

La publicació, editada per Cossetània, neix amb la intenció de recuperar l’esperit que, des del Foment Cultural, l’any 1991 va inspirar l’edició de la primera monografia dedicada a la història de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La voluntat és obrir el ventall de col·laboradors i, en conseqüència, poder oferir una mirada multidisciplinària que reflecteixi tota la complexitat de la història local. També, donar cabuda a totes aquelles veus de l’entorn geogràfic i cultural, a través de la secció “Firma invitada”.

Aquest treball col•lectiu parla sobre l’alcalde republicà de Vandellòs, la temptativa de segregació viscuda al municipi, el fort de Sant Felip, l’església de l’Hospitalet de l’Infant, el camp de concentració, la telegrafia òptica, les fortificacions del Coll de Balaguer o l’Arjau vela llatina.

A Vandellòs, aquest llibre es presentarà el divendres 28 d’abril, a les 19 h, a l’Auditori. L’acte anirà a càrrec d’Óscar Pinto i Alfons Tejero.