El FICVI -Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca- de 2023 comença a escalfar motors amb l’obertura de les inscripcions. Els curtmetratges produïts a partir de l’1 de gener de 2022 i que no hagin estat inscrits en l’edició anterior, podran inscriure’s fins el 30 de juny de 2023 a través de la plataforma Festhome. Els curtmetratges inscrits entraran a la competició i els que siguin seleccionats es projectaran públicament durant els dies del festival.
El FICVI consta de dues seccions: la Secció Oficial i la Secció In Situ. La Secció Oficial consta de dues categories; Ficció i Animació i en total hi ha vuit premis: Premi Internacional de millor curtmetratge de ficció, Premi Nacional al Millor Curtmetratge de Ficció, Premi Internacional Millor Curtmetratge d’Animació, Premi D.O Catalonia, Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge, Premi del Públic, Primer premi In situ i Premi d’Honor a la trajectòria.
Els premis seran atorgats per un jurat designat per l’organització i format per representants de l’àmbit de la cultura i els mitjans audiovisuals. El Premi del Públic serà decidit per les persones assistents al festival i el Premi del Jurat Jove estarà en mans del alumnes d’últim curs d’estudis audiovisuals, per nous realitzadors i/o alumnes d’interpretació.
La informació completa i les bases del FICVI 2023 es troben a www.ficvi.cat
La Secció In Situ, que es convocarà més endavant, és un concurs que té com a finalitat convertir Vila-seca en un gran plató, a on tothom que vulgui pot participar. Es tracta d’enregistrar durant el cap de setmana, un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada, fent servir localitzacions de Vila-seca i uns elements sorpresa entregats per la direcció del festival just abans de començar el concurs.
El FICVI té com a objectius difondre i promoure la cinematografia, així com donar suport als directors de curtmetratges i crear un espai de referència on puguin donar a conèixer els seus treballs.
La vuitena edició del FICVI es tornarà a realitzar a l’emplaçament del Celler de Vila-seca, molt a prop del Castell. Té la consideració de Bé Cultural d’Interès Local. L’edifici es va construir l’any 1919, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roure (fill del també arquitecte Lluís Domènech i Muntaner). El Celler, d’estil noucentista, va ser adquirit per l’Ajuntament de Vila-seca l’any 2014. Recentment, s’ha dut a terme un projecte de restauració i museïtzació del celler. El projecte global pretén crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca, i el conjunt arquitectònic del Celler de Vila-seca, per tal de permetre diversos usos culturals.
Equip de redacció