.

Plànol de la futura planta solar de PortAventura World. Foto: Cedida
Plànol de la futura planta solar de PortAventura World. Foto: Cedida

En el marc de la VI Edició dels Premis de Turisme Responsable i Sostenible, PortAventura World ha rebut un reconeixement al projecte PortAventura Solar, la major planta solar fotovoltaica d’autoconsum en un resort vacacional d’Espanya i una de les majors d’Europa, dins de la categoria “Destinacions turístiques”.

Impulsats per la Fundació intermundial, en col·laboració amb FITUR i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), els guardons reconeixen la implicació de les empreses turístiques en el desenvolupament i l’activació d’un turisme més responsable amb el medi ambient, l’economia i les comunitats locals.

Choni Fernández, directora de Sostenibilitat de PortAventura World, ha mostrat el seu agraïment per aquest reconeixement, assegurant que “en 2023, es materialitzarà una de les accions més importants de la nostra estratègia en termes de sostenibilitat amb la presentació de PortAventura Solar. La planta evitarà l’emissió a l’atmosfera de 4.000 tones de CO2 anuals, equivalent al CO₂ que absorbeixen 930.000 arbres. La nostra prioritat continua sent convertir-nos en un destí cada dia més sostenible i alimentat per energia neta i renovable, fomentant la descarbonització i el consum responsable i impulsant l’educació mediambiental dels més joves”.

PortAventura Solar contempla la instal·lació en sòl d’un total de 11.102 panells solars que ocuparan una superfície total de 6,4 hectàrees, equivalent a 9 camps de futbol, dins del resort. La planta comptarà amb una potència de 6,05 megavats pico (MWp), la qual cosa permetrà a PortAventura World generar 10 GWh/any d’electricitat neta per a cobrir aproximadament un terç de les seves necessitats energètiques, en línia amb els seus compromisos amb la sostenibilitat mediambiental.

Amb una inversió superior als 4,8 milions d’euros, el projecte s’està desenvolupant sota un pla d’integració i impacte paisatgístic que inclou el trasplantament de 150 arbres i amb l’objectiu de reduir el seu efecte visual i preservar l’entorn i les peces de valor arqueològic que poguessin trobar-se en la zona durant les obres. A més, comptarà amb un espai d’educació ambiental que s’habilitarà per a la visita d’escolars i altres activitats didàctiques i de divulgació científica.