.

La visita inclou ulleres de realitat virtual. Foto: Cedida

La visita inclou ulleres de realitat virtual. Foto: Cedida

El projecte sorgeix de la idea de poder mostrar durant les visites guiades el què passa en cada espai del celler en diferents èpoques de l’any o en diferents situacions. Per aconseguir-lo, s’ha creat una experiència immersiva que combina les visites presencials amb la realitat virtual. Un sistema d’enoturisme híbrid que permetrà als visitants “viure” in situ tots els processos d’elaboració del vi, independentment de l’època de l’any” expliquen des del celler, amb aquesta innovadora proposta.

La visita estarà guiada per l’equip d’enoturisme del celler i, als diferents espais, els visitants trobaran les ulleres de realitat virtual per ampliar la visita, sigui a les vinyes o a les zones de producció. Les ulleres de realitat virtual funcionaran amb vídeos 360 i, a més, estaran sincronitzades, és a dir, tots els visitants veuran i viuran a l’hora el què està passant, de manera que tothom tindrà, al mateix temps, les mateixes sensacions. L’objectiu del projecte és, a més de modernitzar i ampliar l’experiència enoturística, transmetre i fer més entenedor el complex procés d’elaboració del cava, així com posar en valor la importància del paisatge i el territori, asseguren des del celler.

Reserva anticipada de visites
Des de Cava Bertha han obert un llistat perquè tots aquells i aquelles que vulguin viure l’experiència puguin fer ja la seva reserva prèvia i ser dels primers a experimentar-la. Per inscriure’s, només cal contactar amb el celler a través del correu electrònic o per telèfon i reservar la plaça. Una experiència que nos us deixarà indiferents i que promet i molt.

Cava Bertha, pioner
Cava Bertha va ser fundada l’any 1989 a Sant Sadurní d’Anoia. Actualment el celler es troba ubicat a Subirats, delimitat per les muntanyes de Montserrat i amb el mar a uns 30 quilòmetres. Amb sòls argilosos, treballen varietats autòctones com ara el xarel·lo, el macabeu i la parellada, amb què elaboren els seus caves. I compten també amb una vinya recuperada de xarel·lo vermell amb la qual elaboren un dels seus 4 vins tranquils.

Imatge aèrea del celler. Foto: Cedida

Imatge aèrea del celler. Foto: Cedida

En total, el celler produeix unes 180.000 ampolles a l’any, de les quals la majoria són de les 8 referències de cava que elaboren. La seva producció es destina fonamentalment al mercat català, i en l’actualitat comencen a exportar una petita part a països d’Europa, els Estats Units i Àsia.  Amb aquest projecte pioner, Cava Bertha dona un descatat pas endavant pel que fa a l’enoturisme i el seu desenvolupament de cara al futur i en relació amb les noves tecnologies i els seus potencials usuaris.

Helder Moya