Una quarantena de voluntaris de La Canonja s’ha animat en aquest matí esplèndid a sumar-se a la sisena campanya municipal de recuperació de l’arbrat autòcton de la riera de La Boella, amb una plantada de 80 arbres de dues espècies diferents pròpies dels boscos de ribera, 40 àlbers i 40 freixes. Ha estat una iniciativa de nou de l’Ajuntament, en col.laboració amb l’entitat conservacionista La Canonja3 i la Cooperativa Entra, de Bonavista.
‘Portem ja 600 arbres plantats en aquests sis anys de campanya’, recordava a Tots21 la regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili, una iniciativa que busca ‘barrar el pas al canyissam, que és una espècie invasora, i repoblar l’entorn amb arbres propis de les riberes’.
La jornada, que ha començat amb una caminada des de davant del Mas de l’Abeurador -on s’esta construint el projecte del Museu del Mamut, que es troba molt avançat- ha reunit famílies amb nens i nenes, i a través del camí vell de Reus han fet cap a dos punts concrets del barranc de la Boella per fer-hi una plantació on no ha calgut obrir els forats, ja que estava tot preparat. Acabada la feina, el grup ha gaudit d’un esmorzar i una posterior visita al jaciment de la Boella, distant un centenar de metres del lloc, on s’hi celebrava una concorreguda jornada de portes obertes.
Daniel Pérez, membre de la cooperativa Entra, destacava que en els sis anys d’actuacions a La Boella s’ha millorat un quilòmetre de riera: ‘Antigament, els pagesos plantaven les canyes per frenar les crescudes de la riera i delimitar l’entorn, i ells mateixos les anaven arrencant per fer tomaqueres, per exemple. Ara ja gairebé no queden pagesos i el canyissam ha envaït la zona, d’aquí la feina d’arrencar-lo i repoblar-lo amb espècies autòctones de riu. El canyissam és molt invasiu, ho ocupa tot i acaba eliminant l’altra vegetació’.
J. Garcia
Equip de redacció