.

Roger Padullés (tenor), Ximena Agurto (soprano), i el pianista anglès Alan Branch són els responsables de donar el tret de sortida al festival.

El Castellvell MusicFest (CMF) 2022 s’enceta aquest divendres (21:00 hores) a l’Ermita de Santa Anna amb un selecte tast d’òpera i s’allargarà fins al 7 d’agost acollint tot tipus de gèneres. El programa presenta un cartell d’11 concerts en els llocs més emblemàtics del municipi. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora volen que aquesta tercera edició consolidi el festival en un referent de l’oferta cultural del Camp de Tarragona, amb propostes per a tots els públics d’estils diversos tant de músics de prestigi internacional com d’artistes locals.

Entre els concerts d’enguany, destaquen els del cantautor i guitarrista, Toti Soler; la presència de Lildami, un dels referents actuals de la música urbana dels Països Catalans; o el nou format que presenta l’Ars Aurea Ensemble, un sextet de cordes que reunirà a sis músics membres de prestigioses orquestres nacionals i internacionals. També cal destacar l’actuació del Cor Lianna, creat a Castellvell just abans de la pandèmia, el concert familiar a càrrec del Hail String Quartet, -arribat expressament des de Liverpool- o la presència del reusenc El Niño González, una de les grans sensacions del moment per al públic jove. Una novetat d’enguany per aquest MusicFest és la incorporació de l’espectacle audiovisual ‘Layla’, del grup Hemiòlia i la Banda Simfònica de Reus i, com cada any, la Nit d’Òpera i Cançó amb Roger Padullés, Ximena Agurto i Alan Branch, que ja s’ha convertit amb un clàssic

Cartell del Castellvell MusicFest 2022

Nit d’Òpera i Cançó (Divendres 29 de juliol – 21h). Ermita de Santa Anna. 10 euros

Ximena Agurto (soprano), Roger Padullés (tenor) i el pianista anglès Alan Branch, obriran el CMF 2022 amb una nit a la fresca d’òpera a l’ermita, on es podrà gaudir de les millors àries d’òpera.

Repertori:

Tres cançons | Miklós Rózsa
Parle-moi de ma mère! de ‘Carmen’ | G.Bizet
La fleur que tu m’avais jetée” ‘Carmen’ | G.Bizet
Air des Bijoux ‘Faust’ | Ch.Gounod

Descans (20 minuts)

​Excerpts de “La Traviata” | G.Verdi
Preludi al I Acte
Brindisi
Lunge da Lei
O mia Violetta…Amato Alfredo
Addio del Passato
Parigi o cara

El Niño González (Dissabte 30 de juliol– 22h). Pista Poliesportiva. Gratuït.

La ‘Nit de Joves’ d’enguany estarà protagonitzada pel reusenc Sergi, més conegut com “El Niño González”, que fa un recorregut que va des del rap, passant per la rumba, la música en català, les balades o els ritmes llatins que passen pel sedàs d’aquesta jove sensació.

Toti Soler (Diumenge 31 de juliol – 21h). Ermita de Santa Anna. 10 euros.

Toti Soler és, per damunt de tot, un músic i un compositor, però que de vegades, canta. Aleshores la seva veu acompanya la guitarra. Quan en Toti Soler toca i canta, parla d’amor i d’enyorança. Posa música, amb melodia clara, a la veu de poetes com Vicent Andrés Estellés. Música i poesia, dues formes germanes que juntes creixen i germinen. Dues veus unides cap a l’emoció. Així toca i canta Toti Soler.

El Cor Lianna (Dilluns 1 d’agost – 21h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). Gratuït.

El Cor Lianna de Castellvell del Camp és un cor mixt de nova creació. Va començar els assajos el passat mes d’octubre i va fer el seu concert de presentació el passat Nadal. Durant aquests mesos s’han anat incorporant nous cantaires. El seu repertori està basat en la música moderna (pop català, pop internacional, swing, gospel,..) i està dirigit per Rosa Sanahuja.

Lildami (Dimarts 2 d’agost – 22h). Pista Poliesportiva. 5 euros.

L’estil musical en què es basa la seva música és el trap i la música urbana, que combina amb altres estils com l’havanera o himnes aparents en algunes cançons. Lildami s’ha convertit en un referent de la música urbana catalana per excel·lència dels Països Catalans. Un cantant que destaca pel seu missatge allunyat dels estereotips del gènere que l’han fet conquerir Catalunya amb el seu disc ‘Flors Mentre Visqui’.

Joan Chamorro Big Four. (Dimecres 3 d’agost – 21h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). 10 euros.

Joan Chamorro Big Four és un quartet format pel guitarrista Josep Traver, col·laborador habitual de Chamorro en els darrers 15 anys i per Èlia Bastida i Alba Armengou, les dues joves jazzistes sorgides de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro. Alba i Élia tenen una extensa discografia de la qual destaquen els seus respectius discos de presentació, el ‘Live’ al costat d’Scott Hamilton, i en el cas de l’Èlia Bastia, ‘The Magic Sound of the Violin’ i ‘Èlia Bastida meets Scott Hamilton’. El repertori del quartet és un reflex dels gustos musicals dels 4 músics, on hi té cabuda el jazz, la bossanova i la música popular.

Quartet Zephyr (Dijous 4 d’agost, 21h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). Gratuït.

Quatre flautistes amb un mateix quartet origen, l’Escola i Conservatori de Música de Reus, es reuneixen de nou després de continuar la seva trajectòria formativa, tant a l’Estat espanyol com a diversos punts d’Europa, per crear un projecte on mostraran i compartiran entre elles i amb el públic tot allò que han après tant del món de l’orquestra com del flaustístic.

Hemiòlia (Divendres 5 d’agost, 22h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). 10 euros.

Hemiòlia presenta ‘Layla’, un espectacle eclèctic que combina la música en viu amb sons electrònics d’actualitat i la projecció d’un muntatge audiovisual, sincronitzats al detall. Tot plegat, juntament amb tocs escènics dels músics, dóna peu a fer volar la imaginació i a la interpretació personal de cada espectador respecte la història que es planteja. El so del duet d’oboè i piano Hemiòlia ens submergeix, a través de la música de Manuel de Falla, en una lectura poètica de la migració forçada des de les zones més empobrides econòmicament del planeta cap a d’altres amb més recursos.

Hail String Quartet (Regne Unit) (Dissabte 6 d’agost, 12h). Església de Sant Vicenç. Gratuït.

Quatre joves intèrprets de Liverpool, d’11 a 14 anys, arribaran al Castellvell MusicFest 2022, la que serà la seva primera gira internacional. Un concert familiar ple de balls per als més petits i pels més grans també.

La Banda Simfònica de Reus (Dissabte 6 d’agost, 21h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). 10 euros.

La Banda Simfònica de Reus s’estrena al Castellvell MusicFest 2022. Des d’aquell 2007, en què es va crear la banda simfònica amb alumnes i exalumnes del Conservatori de Reus i d’entitats i formacions musicals de poblacions veïnes, ha plogut molt. Des del seu inici ha estat dirigida per Joan Ramon Reverté Reverté i ha participat en nombrosos cicles musicals i certàmens de renom nacional i internacional. En aquesta ocasió ens presenta ‘Viatges’, un recorregut idíl·lic a través de músiques d’arreu del món.

Ars Aurea Ensemble: “Souvenirs” (Diumenge 7 d’agost, 21h). Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori). 10 euros.

Enguany l’Ars Aurea Ensemble presenta un nou format, un sextet de cordes que reunirà a sis músics membres de les més prestigioses orquestres nacionals i internacionals com són Gabor Szabo, de l’Orquestra de solistes de Madrid, Sarah Hill, de la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, Paul Cortese, viola solista de renom internacional, Rafal Jeziersky, cellista principal de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Natalia Margulis, cellista principal del Teatro Real de Madrid, juntament Dani Sanxis, a la viola, i el pianista resident del MusicFest, Alan Branch. El ‘Souvenir de Florence’ de Tchaikovsky i el Quintet de Piano de Dvorak serà interpretat per aquests grans músics de corda del panorama nacional i internacional.

Entrades i abonaments, a la venda

Tant les entrades per als concerts del festival com les reserves dels espectacles gratuïts es poden adquirir a través de: https://www.castellvellmusicfest.cat/concerts2022

Enguany es poden adquirir dos tipus d’abonaments: abonament per a 3 concerts disponibles (20e) o abonament per a 6 concerts disponibles (30e).

Redacció