.

Amazon admet que arrossega un problema d’excés de capacitat. Foto: EFE

El diari digital Eleconomista ha anunciat que Amazon no anirà a Reus. Des de fa mesos, Amazon admet que arrossega un problema d’excés de capacitat. El gegant estatunidenc va multiplicar la seva xarxa logística amb la pandèmia i s’ha topat amb què el consum no va avançar al mateix ritme que la seva expansió. La signatura va parar projectes a tot el món i la decisió ja colpeja els seus plans a Espanya. En la Península Ibèrica, va suspendre almenys quatre centres logístics que tenia previst obrir al llarg dels pròxims mesos. I podrien caure més, perquè la demanda està lluny de remuntar.

Fonts del sector immobiliari expliquen a eleconomista.es que la tecnològica ha decidit anul·lar la construcció de les naus que ja tenia dissenyades a Reus, Girona, Vitòria i Sevilla. En total: al voltant de 150.000 metres quadrats de sòl que la companyia tenia previst erigir a Espanya i que finalment no veuran la llum per la sobreoferta i la caiguda de la demanda.

El major dels quatre immobles és el que es projectava en la localitat de Reus, amb una superfície de fins a 80.000 metres quadrats, garatge inclòs, segons el digital. Es tractava de l’immoble més important que estava sobre la taula. Els polígons que s’havien de realitzar al poble d’Oiartzun (Vitòria) i la província de Sevilla sumaven uns 30.000 metres quadrats cadascun. Mentrestant, el del municipi gironí de Celrà anava a tenir al voltant de 12.000 metres quadrats.

La reacció de l’Ajuntament

L’equip de govern de la capital del Baix Camp s’ha pronunciat. L’alcalde, Carles Pellicer; juntament amb la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Pallarès, han fet aquest dimecres al migdia una compareixença de valoració.

Pellicer ha apel·lat a la “posició estratègica” de Reus per a la instal·lació d’empreses i de creació d’oportunitats, a més d’assegurar que “seguim treballant en l’impuls de l’activitat econòmica i la captació d’empreses”.

Des del govern han assegurat que mantenen contactes amb la Generalitat, Acció del Departament d’Empresa i la Junta de Compensació dels propietaris dels terrenys per “seguir treballant” i fent els “tràmits de la nostra competència per al desenvolupament urbanístic del sector i acollir activitats empresarials”. No obstant això, per ara no hi ha cap empresa que s’hagi manifestat per omplir el buit deixat per Amazon.

Redacció – Reusdigital