Aquest dilluns 21 de febrer s’ha commemorat el Dia Internacional de la Llengua Materna. Com ja és tradició, un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat pels micròfons de Constantí Ràdio per ser els protagonistes d’un programa especial.
A banda de gaudir de l’experiència que suposa trepitjar per primera vegada un estudi de ràdio, un total de 8 alumnes de diverses nacionalitats i procedències han llegit poemes i textos en la seva llengua d’origen, acompanyats de la tècnica de l’Oficina de Catalunya de Constantí del CPNL, Dolors Fortuny.
El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre del 1999. Se celebra cada any el 21 de febrer. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural, atès que, “les llengües són les eines més poderoses per a la preservació i el desenvolupament del nostre patrimoni tangible i intangible”.
El Dia Internacional de la llengua materna posa de manifest que les llengües i el multilingüisme poden fomentar la inclusió, i que els Objectius de Desenvolupament Sostenible se centren a no deixar ningú enrere. La UNESCO considera que l’educació basada en la primera llengua o llengua materna ha de començar des dels primers anys d’escolaritat, ja que l’atenció i l’educació de la primera infància són el fonament de l’aprenentatge. Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural
Redacció
Equip de redacció