.

El conseller de territori, Xavier Puig, atenent als mitjans aquest migdia. Foto: Eloi Tost

L’Ajuntament de Tarragona planteja que el nou POUM que ha començat a elaborar prevegi la cobertura de diferents trams de l’autovia a A-7 que permetrien millorar la connectivitat de diferents barris de la ciutat. Ho ha assenyalat el conseller de Territori municipal, Xavier Puig, després de la segona reunió entre els partits polítics per elaborar el nou document de planificació territorial. La sessió d’aquest dimarts ha analitzat aspectes d’infraestructures, mobilitat i medi ambient i Puig ha indicat que el consistori defensa que es reservin terrenys per fer dues entrades més a la ciutat des de l’autopista AP-7. Una seria a l’alçada de l’accés a la presó de Mas d’Enric i una segona a l’alçada de la Móra que permetria connectar AP-7 i A-7.

Puig ha destacat que la unió entre l’AP-7 i l’A-7 no suposaria “cap impacte al territori” i que el POUM ha de reservar l’espai per poder fer aquesta obra, si hi ha consens amb l’Estat. Aquesta entrada també ha estat reivindicada des de fa temps per l’Ajuntament d’Altafulla. Respecte l’A-7, el conseller tarragoní ha indicat que es vol “potenciar el caràcter de ronda” per als trajectes urbans de curta i mitja distància, i que això ajudi a descongestionar el centre.

Respecte altres infraestructures, ha defensat que la T-11, l’N-240 i l’N-340 siguin carreteres “amb bones voreres, carril bici i oferta tramviària que connecti els barris”. A nivell ciclista, ha explicat que en la reunió han posat damunt la taula un mapa que connecti carrils bici de Tarragona amb el d’altres localitats del Camp de Tarragona.

A nivell mediambiental, el consistori aposta que el nou POUM prevegi “l’entrada de l’anella verda a la ciutat” i serveixi “per connectar els barris entre si”. També ha defensat que els rius Francolí i Gaià “siguin punts de trobada i no fronteres”.

La segona sessió de la redacció del nou POUM s’ha titulat ‘Tarragona capital i territori’. El proper 22 de febrer se’n farà una tercera sobre la caracterització demogràfica dels barris i per a l’1 de març n’hi ha prevista una darrera que tractarà del creixement urbà i la qualitat de vida de la ciutadania. Amb tot, Puig no ha descartat que se’n puguin fer més, si cal. També ha avançat que hi haurà trobades amb entitats i col·lectius per obrir el document a altres mirades.

Crítiques del PSC

Els socialistes han emès un comunicat on han lamentat “el monòleg del govern” en la reunió i han denunciat que l’executiu “vulgui imposar el seu model urbanístic“. Per la seva banda, Puig ha agraït el “to constructiu” i les propostes aportades per totes les formacions i s’ha mostrat obert al diàleg amb totes les parts. Alhora, ha remarcat que la decisió final sobre les diferents qüestions que es plantegin serà de l’executiu.

Eloi Tost