.

Montse Adan i Josep Maria Cruset, durant la presentació de la campanya aquest matí. Foto: Tots21

El Port de Tarragona ha programat més de 120 activitats dirigides especialment a un públic familiar des d’avui mateix i fins al pròxim 9 de gener, amb la intenció de convertir el Moll de Costa en un element central i cita obligada durant les festes de Nadal. Agrupant, cohesionant i multiplicant sota la denominació comuna de ‘Nadal de somni’ les ofertes programades per tres motors culturals i lúdics que conformen la Rambla de la Cultura com són l’Arxiu, el Museu i el Teatret del Serrallo, l’ens portuari ha dibuixat un ‘Passeig dels Estels’ a l’espai entre els tinglados i el mar que acollirà bona part de la programació. Entre les propostes, extenses i variades, destaca l’espectacle pirotècnic pensat per al dia 30 de desembre, un altre dels molts elements pensats per poder ser viscuts a l’aire lliure de cara a evitar, en la mesura del possible, els efectes de noves mesures de contenció de la pandèmia.

“Durant l’època de Nadal no havíem desenvolupat encara tot el nostre potencial” i, amb aquesta campanya, es pretén consolidar la tendència a “guanyar múscul” ciutadà al Moll de Costa, segons explicava avui en roda de premsa el president del Port, Josep Maria Cruset. Per la seva banda, la directora de Port Ciutat, Montse Adan, afirmava la voluntat d’atraure tota aquella gent que ja ve a passejar i oferir incentius per als que encara no l’han descobert. Per aconseguir-ho es disposa d’un aliat estratègic. “Feia temps que parlavem amb la DO Tarragona de col·laboracions comunes i enguany em trobat l’encaix perfecte”, assenyalava Adan. El format escollit és el d’organitzar durant diversos dies tasts de vins i d’aromes dels cellers, així com diferents tallers.

Tret de sortida al Teatret del Serrallo

El toc de sortida i primera cita és avui mateix al Teatret del Serrallo, amb l’acte per recaptar fons per la Marató de TV3. El Teatret s’omplirà d’activitats i xerrades, per a infants i joves, sobre la salut mental, tema d’enguany a la Marató de TV3. El diumenge 19 de desembre, el Moll de Costa s’omplirà de bat a bat d’esportistes participants en la tradicional Cursa de la Marató i el Tinglado 1 serà, un any més, la seu de la Marató de TV3 al territori on voluntaris i voluntàries atendran les trucades telefòniques per rebre els donatius dels telespectadors.

Segona edició de la mostra artística ‘Expressa’t’

A més, ‘Expressa’t’, la mostra artística del Port Tarragona,desembarca en la seva segona edició amb noves actuacions al Moll de Costa. El primer espectacle serà el dimecres 22 de desembre al Tinglado 1 i, durant els dies següents, diverses corals, escoles i associacions artístiques de la ciutat mostraran les seves noves creacions. ‘Expressa’t’ va néixer el passat mes de juny amb una gran acollida per part del sector artístic de la ciutat i convertint el Moll de Costa en un marc incomparable per a les creacions escèniques del talent de la nostra ciutat. En aquesta edició les actuacions se celebraran tant a l’interior del Tinglado 1 com als exteriors del Moll de Costa batejat aquest Nadal com el passeig dels Estels.

Espai per a la Música

La música també està present en el programa ‘Nadal de Somni’. Andrea Motis i Josep Traver inundaran el Tinglado 1 del Moll de Costa el dissabte 8 de gener a les 19:00h. Andrea Motis és una trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana amb una extensa i reconeguda carrera musical internacional. Per al públic més menut, el dimarts, 28 de desembre a les 18:00h, al ‘Passeig dels Estels’ arribarà la banda Big Chicken Xiula, un popular grup musical que transformarà el Moll de Costa en un moment festiu de celebració amb un concert-espectacle fresc i amb molt sentit de l´humor.

Cercaviles, treballs manuals actuacions musicals per la canalla, trobades de gegants, passa carrers amb música ‘Dixie’ per animar els matins de Nadal, l’Escape Room ‘El Misteri de l’arxivera’, pinta cares, concerts, visites guiades al nou Museu del Port, tast de xocolata, castells de focs, joc de pistes, tallers, activitats esportives, visites teatralitzades , conta contes, etc., perfilen un entretingut programa.

Llum, més llum!

L’activitat nadalenca al Port de Tarragona es va iniciar amb un tastet el passat 3 de desembre amb la tradicional encesa de llums del Serrallo. La vila marinera de Tarragona va viure aquest any una posada en escena tradicional després d’un any amb restriccions per la situació sanitària. Enguany l’acte va comptar amb la participació dels gegants del Serrallo, l’Agrupació Coral del Serrallo i un castell de focs al final de l’encesa.

Precisament, la llum és una de les protagonistes del programa d’activitats de Nadal del port de Tarragona. La il·luminació nadalenca del Serrallo i el Moll de Costa és més intensa que mai, gràcies a l’ampliació i renovació de gran part de l’enllumenat d’aquests espais. Aquests dies, passejar vora el mar, sota la il·luminació de Nadal instal·lada a la vila marinera i al Moll de Costa és una activitat més per a tots els veïns i veïnes de la ciutat i del territori que el visitin.

Descobreix el Port amb la Golondrina durant aquest Nadal

La reobertura de la campanya ‘Descobreix el Port’ amb la Golondrina ha tornat a engegar la seva activitat aquests dies i fins al 3 de gener. En aquesta ocasió el passeig serà màgic, ja que la canalla podrà conèixer l’embarcació que portarà els Reis d’Orient a Tarragona. L’aforament és limitat i s’ha de reservar al web d’Entradium (www.entradium.com)

Cal recordar que en les passades edicions ‘Descobreix el Port’ va tenir una excepcional rebuda que va fer que en poc més de trenta-cinc hores s’esgotessin les 900 entrades ofertes de la primera edició de la campanya. Un passeig que en les dues primeres edicions de l’any 2020 van participar gairebé 4.000 persones.

Els Reis d’Orient al Moll de Costa

Com l’any passat, el Refugi 1 obrirà de bat a bat les seves portes a partir del dilluns 27 de desembre, perquè grans i petits puguin visitar el Magatzem Reial, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, i viure la il·lusió de Nadal amb els patges de les Majestats dels Reis d’Orient. I, el dimecres 5 de gener, el Teatret del Serrallo serà l’escenari de l’arribada dels Reis Mags d’Orient, on la canalla podrà portar fanalets encesos que els lliurarà el Port de Tarragona durant els tallers de manualitats organitzats en els dies anteriors.

Activitats de lliure accés amb aforament limitat

Totes les activitats organitzades pel Port de Tarragona són gratuïtes, si bé algunes d’elles necessiten reserva prèvia per controlar l’aforament per raons de mesures COVID19.

Els interessats poden consultar el programa d’activitats Nadalenques del port de Tarragona al web oficial del Port www.porttarragona.cat. També s’informarà a través dels perfils de @Port Tarragona i @MolldeCosta a les xarxes socials d’internet i a través de la pàgina web https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/moll-costa

J.S.