.

El proper rival del Nàstic és el líder de la categoria, el Villarreal B.

El Nàstic ha empatat (0-0) aquest vespre en un camp doblement forani, pel rival i per ser de gespa artificial. Més enllà de la superfície, que explica part però no el tot, la realitat és que el resultat davant la UE Cornellà obliga els granes a mirar de reüll la planta baixa de la classificació. I també exigeix Raül Agné a trobar solucions abans de fer més gran la bola de vidre que ha d’adivinar el seu futur. La rapidesa en tocar les tecles adequades és ara la clau. Perquè aquest equip, pensat per estar al capdamunt donant-se de clatellots amb els aspirants a pujar de categoria, no enamora. De fet, acumula ja sis partits sense guanyar, Copa del Rei a banda, perquè ja fa anys que el club s’ha fet abstemi.

El projecte sobre plànol era encisador, el material és de primera, però l’execució acaba tenint esquerdes. Fins al punt que el Nàstic es troba a hores d’ara a 4 punts tant del primer equip que marca el descens (UCAM Murcia) com del que obre la porta al play-off. Ara bé, en aquest darrer cas el CD Castelló té dos partits menys, per la qual cosa la distància és un miratge en ple desert. La ubicació geogràfica és ara la de zona de ningú. I la jornada vinent toca l’imperi galàctic del Villarreal B.

Els tarragonins fan coses bé, tenen el sistema après, però no són resolutius. Arriba un moment que es fa més important no perdre que arriscar, la pilotada amunt abans que controlada, el buscar la pilota aturada en lloc de fer-la moure amb criteri. L’esperança cal buscar-la amb el fet que, amb tot i això, el Nàstic mostra retalls que podrien acabar confeccionant un bon vestit. Perquè tot just damunt la botzina una passada filtrada permetia Fran Carbia posar en evidència la defensa local, encara que el porter ha reaccionat de pressa i ha bloquejat l’oportunitat. La jugada la iniciava Pedro del Campo, un dels tres únics canvis fets per Agné en un intent precisament de dotar de verticalitat al joc grana. Ara bé, la sensació deixada és que no hi hagi voluntat de fer servir el fons d’armari, si bé Karim (21 anys) ha estat un dels escollits per entrar al terreny de joc en una substitució que arribava tard i no tenia lectura que l’expliqués.

En aquesta jugada l minut 36, Mancuso ha vist la targeta groga i Edgar ha patit molèsties que han provocat la seva substitució per Robert Simon.

El partit ha estat gris. Amb els matisos habituals que el converteixen en una obra minimalista que cap museu aspirarà a comprar. Un cop de cap al minut 5 d’Eloi Gila des de la frontal de la petita sortia llepant el pal esquerre. Era la primera de les escasses oportunitats que s’han registrat. La primera rematada del Nàstic arribava al minut 8 amb un xut de Pablo, i al 27 el mateix protagonista arribava tard a una excel·lent jugada fabricada en exclusiva per Joan Oriol acabada amb centrada que es passejava buscant pare per tota la línia defensiva del Cornellà.

A la represa, una jugada de Dorca provocava dificultats a Manu García i era resolta finalment per un Joan Oriol que no ha amagat enuig per la facilitat en què els locals han fabricat perill del no-res. Al minut 53 un llançament de Pablo des del punt de penal, envoltat de rivals en una jugada confusa, sortia desviat per damunt del travesser. I només un minut més tard Chiki tenia l’opció més clara del Cornella en un xut a tocar de l’àrea petita desviada amb el peu per Manu García. Dues accions, la primera de Joan Oriol al minut 58 i la segona en una centrada que s’ha enverinat de Bonilla al 72, era tot el que restava per veure. Molt poc a recordar, molt de camí per recórrer, molts dubtes que aclarir. I la banqueta comença a ser-ne un.

Alineacions

UE Cornellà: Lucas Anacker, Rulo, Mancuso, Eloy Gila, A. Dorca M. (Andreu Hernández, minut 82), Chiki, Zalaya, Borja G., Albizua, Gonpi (Sascha, minut 76), Pipo.

Banqueta: Andrada, Andreu Hernández, Sascha, Juanma, Àlex Pla, Gerard, Pepe Bernal, Carlos G., Baldrich, Pol, Carles.

Nàstic: Manu García, Joan Oriol, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Fullana (Pedro del Campo, minut 55), Ribelles, Bonilla (Karim, minut 83), Fran Carbia, Pablo Fernández, Edgar Hernández  (Robert Simon, minut 39).

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Pol Domingo, Pedro del Campo, Pol Ballesteros, Aythami, Pol Prats, Nil, Robert Simon, Buyla, Karim, Sanz.

Targetes grogues: Dorca, minut 6; Mancuso, minut 36; Manu García, minut 47; Sascha, minut 82.