.

El certificat covid es pot descarregar a través del portal Vacunacovid, a més de la web La Meva Salut. El departament ha habilitat un espai en el portal de vacunació per facilitar la descàrrega del document sense haver-se de donar d’alta a La Meva Salut, hores abans que entri en vigor l’ampliació del passaport a bars, restaurants, gimnasos i residències després que s’hagués d’endarrerir la setmana passada per problemes tècnics davant l’alt volum d’usuaris. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha instat a demanar cita per a la vacuna i així evitar cues, tant en el cas de la primera o segona dosi com la de reforç en els col·lectius que els toqui. Salut ja ha obert la franja de 60 a 65 anys per demanar cita per a la tercera dosi.

En el portal de vacunació (https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/) es pot accedir ara a dues funcions, obtenir cita per al vaccí i descarregar-se el certificat digital de la Unió Europea. Salut ha obert aquesta via complementària a La Meva Salut per facilitar l’obtenció del document, quan aquest divendres entra en vigor l’obligació de mostrar el certificat covid a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran, a més de les discoteques.

En una roda de premsa aquest dijous, Argimon ha indicat que s’han descarregat ara com ara uns 11,6 milions de certificats, la majoria de vacunació. Sobre els problemes de la setmana passada que van obligar a ajornar la mesura, ha assegurat que l’eina no va caure ni va patir cap ciberatac, sinó que es va posar en marxa un protocol de seguretat davant d’una “allau absolutament inusual” de connexions que va generar les llargues cues virtuals que es van veure divendres.

Com ja va fer aquest dimecres, Salut ha insistit que l’entorn d’aquelles persones que puguin tenir dificultats per descarregar-se el certificat les ajudi, després que en els darrers dies s’hagin produït cues als centres d’atenció primària (CAP) per obtenir-lo. Argimon ha afirmat que són “conscients de la bretxa digital” i ha assegurat que són “sensibles” a les situacions de vulnerabilitat però també ha demanat “solidaritat” a tothom.

El conseller ha confirmat que demanaran al TSJC prorrogar el certificat covid-19 en els espais on serà obligatori presentar-lo a partir d’aquest divendres perquè amb una setmana no es podran veure els efectes de la mesura

El conseller ha confirmat que demanaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar el certificat covid-19 en els espais on serà obligatori presentar-lo a partir d’aquest divendres perquè amb una setmana no es podran veure els efectes de la mesura, ha dit. La resolució actual tenia una vigència de 15 dies i per tant s’acaba la setmana que ve. Argimon ha descartat ampliar ara com ara el certificat a altres locals o equipaments.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que els dos casos sospitosos de la variant òmicron que s’estaven seqüenciant han donat positiu

Argimon també ha anunciat que els dos casos sospitosos de la variant òmicron que s’estaven seqüenciant han donat positiu. Es tracta de dos viatgers que van arribar a l’aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica. Estan degudament aïllats. Com porta dient els últims dies, Argimon ha constatat que quan una nova variant entra al continent europeu “més tard o més d’hora” arriba també a Catalunya, com ha passat amb la resta de variants.

Camp de Tarragona: 143 nous positius

En el capítol de dades, la Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha sumat en les darreres 24 hores 143 nous positius de Covid detectats per totes les proves, deixant l’acumulat des de l’inici de la pandèmia en 65.760. No s’ha hagut de lamentar cap mort provocada directament pel virus, amb la qual cosa el registre oficial provisional de defuncions es manté en 1.232.

El risc de rebrot puja a 267 (+7), mentre que en l’interval anterior era de 198. La velocitat de propagció de la malaltia (Rt) puja una centèsima, fins a 1,35, per sota de l’1,54 de la setmana del 15 al 21 de novembre. La incidència a 7 dies és de 114. L’índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 6,02%.

El Departament de Salut no ha actualitzat aquest dijous el número d’ingressats en centres hospitalaris -ahir dimecres eren 41-, encara que sí ho ha fet en el capítol de persones en UCI (13, una més). Hi ha 463.099 persones amb la pauta completa, i 52.193 que ja han rebut la tercera dosi del vaccí.

Terres de l’Ebre: La positivitat ja supera el 7%

La regió sanitària de les Terres de l’Ebre acumula, des de l’inici de la pandèmia, 15.809 casos confirmats per PCR o TA, 60 més que en el balanç anterior, i 16.368 si es tenen en compte totes les proves. En aquesta regió han mort 192 persones des de l’inici de la pandèmia, cap més.

El risc de rebrot baixa 7 punts, a 354, per sobre de l’interval anterior (228). La incidència a 7 dies és de 159. El 7,12% de les proves que es fan surten positives. L’Rt baixa sis centèsimes, fins a 1,36, per sobre de l’1,29 de l’interval anterior.

Catalunya: L’Rt es manté en 1,35 i el risc de rebrot puja a 341 (+6)

En l’àmbit de país, el Departament de Salut ha declarat 12 ingressats més per covid-19 a Catalunya (694) i 3 crítics més a l’UCI (148). En paral·lel, l’Rt es manté en 1,35, i el risc de rebrot puja 6 punts i ja se situa en 341. Salut ha declarat 2.991 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 963.311.

En les darreres 24 hores s’han notificat 7 morts i el global des de l’inici de la pandèmia és de 24.140 defuncions.

El 6,24% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 252,82 a 258,95, mentre que a 7 dies ho fa de 148,87 a 152,88.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha descartat noves restriccions per frenar la pandèmia ni obrir el debat de la vacunació obligatòria com avui ha fet Alemanya

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha descartat aquest dijous noves restriccions per frenar la pandèmia ni obrir el debat de la vacunació obligatòria com avui ha fet Alemanya. Darias entén que països amb taxes vacunals baixes puguin plantejar aquesta opció, però a Espanya “no li cal” perquè “és el primer país” en aquest àmbit “no d’Europa, sinó del món”.

D’altra banda, la ministra ha explicat que dimarts vinent la Comissió de Salut Pública debatrà la proposta de la Ponència de Vacunes a l’entorn del protocol per vaccinar els nens de 5 a 11 anys, un cop l’Agència Europea del Medicament aprovi l’administració del vaccí pediàtric de Pfizer. Espanya rebrà aquest desembre 1,3 dosis d’aquesta vacuna, i pel gener 2 milions més.

Accediu a les dades de Salut en aquest enllaç.

Podeu consultar les dades de l’epidèmia d’àmbit espanyol clicant aquí

Podeu consultar el mapa de vacunació per comarques clicant aquí

Redacció / ACN