.

El sindicat de maquinistes també es mostra contrari a un traspàs de Rodalies a la Generalitat.

El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat vuit jornades de vaga entre finals d’aquest mes i l’octubre per demanar la incorporació de nou personal per cobrir l’ocupació no coberta i la recuperació de les circulacions suprimides. A més, els maquinistes també carreguen contra un eventual traspàs de Rodalies a la Generalitat i denuncien l’incompliment del segon conveni col·lectiu del grup Renfe i la “nul·la voluntat” de l’empresa per solucionar-lo sobre noves incorporacions, processos de mobilitat i integració del personal. Les aturades es duran a terme el 30 de setembre i els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

Sobre el traspàs de Rodalies a la Generalitat, Semaf carrega contra el Grup Renfe pel seu “silenci i inacció” i critica que no “s’atenguin les inquietuds dels seus treballadors”. “Uns professionals que han decidit desenvolupar el seu futur en aquesta companyia, opositant per obtenir la seva plaça, i que ara es veuen desemparats pel silenci del grup”, afegeix Semaf.

En un comunicat, el sindicat ha destacat la “total pèrdua de confiança” de l’organització cap a l’actual direcció del Grup Renfe i cap a les administracions. En aquest sentit, veu “alarmant” que les denúncies que fan els maquinistes coincideixin amb l’obertura del ferrocarril a la competència i amb l’Any Europeu del Ferrocarril.

Per això, ha deixat clar que la vaga és “irrevocable i inevitable fins que l’empresa i/o el Ministeri de Transports, d’una manera real, dugui a terme cada una de les reivindicacions”. “Entenem que cada una d’elles forma part d’un tot planificat pel Grup per retallar trens, retallar llocs de treball i retallar el servei al ciutadà”, ha exposat.

El sindicat, a més, acusa la direcció del grup de “difondre dades errònies” per duplicat com a nou personal al professional que un any va entrar com a interí en una oferta pública de treball i que al següent exercici consolida el seu lloc de treball a la següent convocatòria. “A més de no restar de la suma als que surten de l’empresa”, afegeix Semaf.

També, lamenta que “l’únic creixement de personal” s’hagi produït en l’equip directiu i denuncia que la companyia atribueix l’escassetat de maquinistes que propicia la supressió de trens a què han causat baixa per covid. En aquest sentit, lamenta que el col·lectiu no hagi estat classificat com a essencial en la campanya de vacunació, a diferència d’altres treballadores relacionats amb el transport, afirmen els maquinistes.

D’altra banda, Semaf ha cridat les altres organitzacions sindicals a sumar-se a la convocatòria en defensa del ferrocarril i del “servei públic als ciutadans”.

ACN