.

Rèplica del mòdul lunar, exposada a ‘Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’. Foto: Oleguer Serra i Prats © Fundación ‘la Caixa’

La directora general adjunta de la Fundació ‘la Caixa’, Elisa Durán, i el director corporatiu de l’Àrea de Cultura i Ciència de la Fundació ‘la Caixa’, Ignasi Miró, han presentat aquest matí la programació cultural de la institució per a la temporada 2021-2022. En l’acte, que ha tingut lloc a CaixaForum Barcelona, també hi ha participat el director corporatiu d’Educació i Màrqueting, Xavier Bertolín, i hi han estat presents els directors dels vuit centres CaixaForum, com també el de CosmoCaixa. 

La Fundació ‘la Caixa’ ha donat a conèixer, d’una banda, les 31 exposicions que es podran veure en la xarxa més important de centres culturals privats d’Espanya, i de l’altra, els 9 projectes itinerants que l’entitat durà per tot el territori espanyol i portuguès. 

Pel que fa a CaixaForum Tarragona, acollirà dues grans exposicions a la seva temporada 2021-2022. La primera permetrà saltar de la pantalla a les sales d’exposició alguns dels grans protagonistes de les pel·lícules de Pixar. Amb ‘Pixar. Construint personatges’, els visitants podran descobrir l’origen i les vicissituds que experimenten els personatges fins a convertir-se en els entranyables protagonistes de pel·lícules com Toy Story, Monstres S.A., Els increïbles i Del revés, entre d’altres. La mostra aprofundirà en el procés de creació dels protagonistes de les pel·lícules de l’estudi d’animació, fruit d’un llarg i curós treball en equip. A través de testimonis audiovisuals, els propis dibuixants de l’estudi desvetllaran els secrets que s’amaguen darrere la construcció dels mítics i entranyables protagonistes de l’estudi.

Amb ‘Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’, que es podrà visitar des d’aquest setembre a CaixaForum Tarragona, es rememora una de les gestes més importants de la història de la humanitat: l’arribada de l’ésser humà a la Lluna. La mostra permet viatjar a una de les grans efemèrides de la conquesta de l’espai i remuntar-se al 20 de juliol de 1969, quan per primera vegada es va arribar a la Lluna a bord de la nau Apollo 11. En aquesta mostra, el públic podrà aprofundir en el que aquesta fita va suposar per al progrés de la societat i de les ciències de l’espai. L’ésser humà sortia del planeta Terra per emprendre el primer dels viatges tripulats fins a altres cossos celestes. Es va creure que això suposaria l’inici de la colonització espacial però no va ser així.

Redacció