.

Instal.lacions de Covestro a Tarragona. Foto: ACN

La multinacional química alemanya Covestro invertirà un total de 225 milions d’euros a Catalunya, dels quals 200 corresponen a la nova planta de clor de Tarragona, que s’acabarà a mitjan 2022, i els altres 25 milions són per a projectes relacionats amb la fàbrica que té a Barcelona.

El màxim responsable tecnològic del grup, Klaus Schäfer, va anunciar ahir aquestes inversions durant una visita a Catalunya, ha informat aquest dijous Covestro en un comunicat.

Amb aquestes inversions, la química alemanya reforça el seu compromís amb Espanya, i crearà 40 llocs de treball a Tarragona i 10 més a Barcelona.

Covestro ha potenciat la seva presència a Espanya fins arribar a 500 empleats i augmentar el nombre de centres al país, de dos a quatre, situats a Barcelona, Tarragona, Parets del Vallès i Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) gràcies a l’adquisició del negoci de resines i materials funcionals de l’empresa holandesa Royal DSM.

El directiu alemany ha ressaltat: «Espanya és un mercat estratègic per Covestro en el qual seguim reforçant les nostres inversions i projectes en un moment en el qual les iniciatives que generen riquesa i ocupació són, si pot ser, encara més necessàries i rellevants».

Covestro preveu que la planta de clor de Tarragona comenci a funcionar en la segona meitat del 2022, una instal·lació “que garantirà un subministrament eficient, sostenible i independent de clor, una matèria primera crucial per a la indústria química”.

De fet, es tracta de la primera planta a escala industrial basada únicament en una tecnologia d’avantguarda, el càtode d’oxigen despolaritzat (ODC), que redueix el consum d’energia un 25 %.

La producció d’aquesta planta servirà per alimentar la planta de MDI, un precursor per a la fabricació d’escuma rígida, que és un excel·lent material aïllant i s’utilitza, per exemple, als edificis per reduir el consum d’energia.

D’altra banda, el directiu alemany ha anunciat que Covestro ha entrat recentment en el mercat de la sosa càustica a Espanya.

De fet, la nova planta de clor permetrà la producció local de sosa càustica a partir del segon semestre del 2022.

D’entrada, Covestro ha preparat les instal·lacions logístiques adequades al Port de Tarragona per assegurar el subministrament d’aquesta matèria als seus clients al país.

Pel que fa a la planta de Barcelona, Covestro destinarà 25 milions durant el 2021 i el 2022 amb la finalitat de finançar diversos projectes de millores, tots ells relacionats amb la sostenibilitat i la circularitat.

Aquestes inversions suposaran 10 nous llocs de treball, de manera que la plantilla d’aquesta instal·lació augmentarà un 15 %.

Covestro aposta així també de forma ferma per la planta de Barcelona, que havia rebut ja inversions per 5,5 milions des del 2018, tot això per aconseguir que la planta de Barcelona sigui una instal·lació flexible, capaç de llançar nous productes centrats en sostenibilitat i química verda.