.

Imatge de l’assemblea de socis del Reus Deportiu. Foto: Reus Deportiu

El Reus Deportiu va aprovar dimarts passat les pautes que han de regir el seu futur immediat, en format de dues assemblees de socis consecutives. La primera, ordinària, amb predomini de la clau econòmica (el pressupost de la campanya 2020-21 girarà al voltant dels 3 milions d’euros), i la segona, extraordinària, amb una rellevant modificació d’estatuts. La junta actual, presidida per Mònica Balsells, va aconseguir fer aprovar la possibilitat de que qualsevol equip directiu pugui sobrepassar la limitació actual de dos mandats accedint-ne a un tercer d’extraordinari, si bé en aquest cas per una durada de només tres anys (i no sis com els normals) i sempre i quan l’entitat passi per una etapa de “significatives inversions, millores estructurals o bé per circumstàncies catastòfiques generals”. Alhora, s’ha habilitat poder dur a terme assembles telemàtiques.

Ja en clau més general i amb l’òtica centrada en l’estat de salut del club, l’entitat roig-negra reconeixia per mitjà d’un comunicat informatiu sobre el desenvolupament de les assemblees que “la covid-19 ha debilitat la bona gestió que s’estava fent des de 2011. El tancament” de les instal·lacions “al llarg de la primera fase de la pandèmia i les restriccions d’aforament contundents, van provocar una disminució de socis, i per tant, una reducció d’ingressos”.

L’entitat va començar l’exercici 2019/ 2020 amb 6.455 socis i va acabar-lo amb 4.495. Actualment gira al voltant dels 4.330. Els ingressos provinents dels abonats de l’exercici 2019/ 2020 estan comptabilitzats en 3.034.311,79 euros, gairebé 161.000 menys que els de l’immediatament anterior (3.195.068,61 euros). Va ser tot just en aquest període quan el Reus Deportiu va presentar per primera vegada sota el mandat de Balsells un resultat positiu de més de 40.000 euros.

Redacció