El Pavelló Olímpic de Reus serà la seu durant el 2022 i el 2023 del World Padel Tour (WPT). Durant vuit dies en cadascun dels dos anys de vigència del contracte signat amb els organitzadors, la capital del Baix Camp -que recollirà el testimoni de Madrid- acollirà 150 partits, 304 participants en 96 parelles masculines i 56 de femenines i generarà un retorn a la ciutat de 2 milions d’euros. L’edició de l’any vinent es durà a terme el mes de març (el primer torneig de l’any jugat a Europa), i tindrà la pista central al recinte subseu olímpica el 1992. Tanmateix, encara està per decidir quin altre equipament esportiu serà l’escenari de la fase prèvia, i no es descarta que pugui ubicar en una altra ciutat propera. Entre altres coses perquè la denominació oficial del torneig serà el d’Estrella Damm Reus-Costa Daurada Open, donada la implicació del Patronat de Turisme de la Diputació.
L’aportació econòmica per part de l’organitzador local és de 135.000 euros per la primera edició i, 140.000 euros per la segona, import que serà sufragat per les administracions involucrades, en aquest cas l’Ajuntament i la Diputació a través del seu Patronat de Turisme, i els patrocinadors locals. La iniciativa compta amb el suport d’entitats esportives i organitzacions empresarials com ara PIMEC o la Cambra de Comerç de Reus.
La signatura del conveni ha estat signada aquest matí per l’alcalde, Carles Pellicer, la presidenta de l’ens provincial, Noemí Llauradó, i el director de Seus del World Padel Tour, Luis Torres. A l’acte, en en què també ha intervingut el regidor d’Esports, Pep Cuerba, ha comptat amb la presència de la jugadora Top Ten del WPT, la reusenca Ariadna Sánchez. Torres ha remarcat la “repercussió mediàtica i econòmica” d’un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques. “El que interessa a una ciutat és vendre esports i aparèixer als telenotícies per coses boniques. Avui neix un matrimoni de molts anys amb aquesta ciutat”, afirmava.
Per la seva banda, Llauradó posava èmfasi en el fet que un torneig d’aquesta magnitud “suposa un pas endavant en la reactivació econòmica”, deixant caure que les dues edicions previstes coincidiran amb una previsible finalització de l’impacte de les mesures anticovid. “És una possibilitat de donar a conèixer el nostre territori i dinamitzar el turisme i serveis de la nostra demarcació”, afegia.
Llauradó també ha volgut destacar els equipaments esportius existents a la ciutat, tant públics com privats, “que han vist créixer molts esportistes des de petits”. Un reconeixement a Sánchez al qual s’ha adherit Pellicer. El batlle li ha agraït la seva condició “d’ambaixadora de la ciutat al món” i el “tresor” que suposa que porti el nom de Reus arreu. Alhora, ha recordat el pes específic d’una modalitat esportiva “que és la segona més practicada a l’Estat” i l’aparador que suposa “en moments complexos. L’esport és una aposta estratègica de projecció en l’àmbit nacional i internacional”, ha assenyalat.
Pàdel a Reus
La ciutat de Reus compta amb excel·lents instal·lacions esportives per a la pràctica del pàdel, especialment al Club Tennis Reus Monterols, al Reus Deportiu i al Club Natació Reus Ploms, com també a centres privats de gran rellevància.
També diversos municipis de la Costa Daurada disposen d’un important nombre de pistes en clubs, centres privats i alguns establiments turístics, ja que el pàdel és un dels esports més practicats pel turistes nacionals i internacionals que visiten la zona.
El pàdel s’ha situat a nivell estatal com el segon esport col·lectiu més practicat només per sota del nombre de llicències del futbol. És a nivell mundial l’esport de més gran creixement dels últims cinc anys, amb més de 10.700 pistes i l’estimació de cinc milions de practicants a tot l’Estat.
J.S.
Equip de redacció